Do Piotra
Dzięki za uznanie. Inspiracją do prawie wszystkich moich SAM-ów jest internet. Głównie są to strony Matthiasa Wandela i Johna Hejsza.
Plany piły taśmowej 14", Pantoroutera, Pantografu 3D mam od Matthiasa Wandela, plany przyrządu do wczepów prostych od Johna Hejsza (ten przyrząd zmodyfikowałem, przystosowałem go do współpracy z frezarką stolikową oraz zmieniłem listwę podziałową, sposób blokady i posuwu zasobnika). Szlifierkę tarczową 12", bębnową 16", piłę taśmową 10" a także tokarkę i przystawkę kopiującą do niej ( w 100% jest mojego pomysłu) wykonałem bez żadnych planów. Również Mobilny stół warsztatowy z frezarką wykonany jest bez planów tak jak szereg przyrządów i urządzeń do robienia wczepów, imadło, stolik na stół, stojak do wiertarki, separator wiórów i odpylacz także metalowe ściski ramowe niezwykle przydatne przy wykonywaniu mebli skrzyniowych. SAM -ami jest również sprężarka i spawarka z elektroniczną regulacją prądu spawania. Mogę powiedzieć tak: wszystko już było, trzeba tylko poszperać.