super, mam nadzieję że będziesz zadowolony, ja dziś odnawiałem no 4:)drewno wyczyściłem nie do "białego" zostawiłem bejce, i pomalowałem lakierobejcą w kolorze mahoń, na stopę poszła zwykła black gloss, teraz tylko polerka docisku i bedzie pieknie:) czym czyścisz kółko od regulacji wysuniecia noża(z brązu ono jest chyba)?
....no tu podesłałeś nam same golizny , z zestawem noży to i po 200 fuintów szły na ebay
" Record 044 - albo inny wpustnik - może być drewniany (Sandusky?). Zależy mi na komplecie noży.
- Stanley albo Record 070 albo 071 - wyżłabiak (gdyby się zdarzył Tyzak to ... ech)
- Eclipse No 77 - rozwierak do pił"
70 albo 71 to sam bym przygarnął, ebay za drogi , znajdę taniej
Eclipse No 77 - takie coś maiłem w rękach , ale nie wiedziałem do czego to było i zostawiłem.... jak człowiek nie ma wiedzy to okazje przepuści...
mam stanlley 78- cały komplet - pudełko, itd- ale ten sobie zostawiam , nie będę uzywał tylko patrzył:)
drewniane z wymiennymi nożami też widziałem, same golasy, wpustniki drewniane solo nie opłaca się bo pod każdy kształ noża masz dopasowaną stopę struga- - trafia się ich dużo - jak chcesz jakiś konkretny kształt to podeślij fotkę