24 Czerwca 2026, 22:04:30 czas Polski

Autor Wątek: Misja : KUCHNIA  (Przeczytany 38528 razy)

Offline SpecPiotr

Odp: Misja : KUCHNIA
« Odpowiedź #75 dnia: 17 Stycznia 2016, 10:22:54 czas Polski »
Ja nie wnikam z klientami w szczegoly techniczne ktorych nie widac. Lubia sie madrzyc nie wiedzac o co dokladnie chodzi  ;D A co do obciazenia to sie zgadzam. Tu trzeba czasem za Nich myslec. Ja w napradwe dyzych szafkach chowam za plecami listwe usztywniajaca.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #76 dnia: 17 Stycznia 2016, 10:35:24 czas Polski »
I dajesz ja na kołki od dołu czy konfirmat?
Bo rozumiem ze za hdfka.
Z 12mm płyty?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #77 dnia: 17 Stycznia 2016, 10:41:17 czas Polski »
Daje 18. Ja hdf cofam o 20 mm. A czy kolki czy konfirmaty to juz zalezy jak klient placi  :D chociaz staram sie nie robic widocznych lbow.

radeks

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 17 Stycznia 2016, 12:05:44 czas Polski »
A co myślicie żeby w moim przypadku nad lodówką zrobić ten korpus jako jedna duża szafka, przegroda pozioma po środku. I dodatkowo przykręcić listwę podpierającą do ściany po lewej oraz do szafki po prawej. Bo czuję że szafka wisząca o głębokości 70cm może być zbyt ciężka dla samych wieszaków... jak myślicie wieszaki dawać na dwóch poziomach tej dużej szafki czy tylko na wyższym (czy może tylko na środku)??

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #79 dnia: 17 Stycznia 2016, 12:18:50 czas Polski »
Zrob 1 szafke i przykrec porzadnie na bokach do slupka i do sciany. Na jednym komplecie dobrych zawieszek.  Nic sie wtedy nie bedzie dzialo.

radeks

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 17 Stycznia 2016, 12:20:30 czas Polski »
dzięki Piotr! tak zrobię.

Właśnie zdałem sobie sprawę o kolejnej zagwozdce. Na prawą stronę słupka chcę przykręcić po całości płytę tak aby jej przód wystawał o 20mm i licował się z frontami szafek i szuflad. jest mały kłopot z piekarnikiem bo jego drzwiczki o jakiś milimetr wystają po bokach...muszę coś wymyślić , najłatwiej troszkę wysunąć  ten piekarnik do zewnątrz...
« Ostatnia zmiana: 17 Stycznia 2016, 12:25:13 czas Polski wysłana przez radeks »

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #81 dnia: 17 Stycznia 2016, 12:53:26 czas Polski »
Wystaja poza korpus ? Niemozliwe
Chyba, ze nie bardzo moge zaskoczyc co wystaje.
« Ostatnia zmiana: 17 Stycznia 2016, 12:56:08 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »

kwita

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 18 Stycznia 2016, 14:35:42 czas Polski »
Niemożliwe aby piekarnik był szerszy od korpusu. Chyba że korpus zrobiłeś węższy...

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #83 dnia: 18 Stycznia 2016, 16:50:19 czas Polski »
Piekarnik powinien mieć 596x596

radeks

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 18 Stycznia 2016, 21:22:24 czas Polski »
dziś sprawdziłem, szerokość szklanych drzwi piekarnika jest na styk z szerokością korpusu (panel ze sterowaniem jest węższy). Także same szkło tych drzwiczek będzie wystawać troszkę z szeregu. Nie będzie źle.
Teraz rozkminiam zawieszki szafki wiszącej, żeby błędu nie popełnić... nie śmiejcie się , to mój pierwszy raz :)
Szynę na której będzie wisieć szafka uciąć na długość wnętrza korpusu? tak to się robi? czy może  ściany boczne korpusu cofnąć aby szafką po szynie na boki można było regulować?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #85 dnia: 18 Stycznia 2016, 21:26:54 czas Polski »
Ja wieszam na porzadnych hakach. Szyny tylko jak jest plyta G/K
A co do piekarnika to nie spotkalem sie z szerszymi niz Pragmatyczny napisal wiec cos tu gdzies nie gra. Ale nigdy nie mow nigdy.

Offline michal4823

« Odpowiedź #86 dnia: 18 Stycznia 2016, 21:36:46 czas Polski »
Dlaczego szyny stosujesz tylko na płytach G/K, a na innych ścianach nie?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #87 dnia: 18 Stycznia 2016, 21:44:14 czas Polski »
bo na G/K potrzeba duuuuuzo punktow by do scianki mocno sie trzymalo ale w twardych scianach nie widze sensu. Daje hak ktory pewniej zawieszke lapie i nie wygina sie

radeks

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 18 Stycznia 2016, 21:48:55 czas Polski »
ja już szynę kupiłem i 22 zawieszki także i tak już muszę to wykorzystać.
ale ciekawi mnie konstrukcja samej szafki.
Ściany boczne cofnięte o jakieś 20 mm i haczyk zawieszki licuje się z wieńcem górnym, a szafkę można suwać po szynie w płaszczyźnie poziomej? tak powinienem zrobić konstrukcję?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #89 dnia: 18 Stycznia 2016, 21:50:49 czas Polski »
Mozesz jasniej bo nie zaskoczylem. Jak robisz na szynie i chcesz "suwac" to musisz wyciac w boczkach na szyne za hdfka