Mily ja w osadach , kieruje sie wylacznie wlasnym doswidczeniem ,w tym wypadku trzyletnim , kasy tez nie lubie wydawac bez sesnu , nie powtarzam zaslyszanych w seici prawd , pracuje od roku zawodowo jako stolarz , Awersja Pana Felxa i idziwna stronniczosc do opisywanej firmy jest mi niezrozumiala ew bardzo dajaca duzo do myslenia ,
znowu odniose sie do fotografii bo jednak zawsze czuje sie jednak mistrzem w tej dziedzinie /20letni starz /, byl kiedys aparat na klisze canon eos 5 , niby plstikowy , niby wydmuszka , trzeszczal w rekach , a wytrzymywal dzielnie wieleoletnie meczenie przez fotoreportera , ktory sie nie opindala , to nic ze pokretla czasami odpadaly , ze co dwa trzy lata zanosilo sie do serwisu ,i skrecali te wszystkie srubki , a wiesz czemu wszyscy go lubili , byl zaje.....cie ergonomiczny , wywazony , mozna bylo robic ostre foty z reki przy dlugich czasach , a przy tym byl lekki , same zaprzeczenie jezlei chodzi o dobry solidny reporterski aparat
tak samo czasami z bebechami niemarkowych maszyn , trzeszcza w rekach jakis tam internetowy tester przy pierwszych ogledzinach totalnie zjezdza i potem sie leci po bndzie z dana firma
ja pisze o konkretnych sprzetach kokretnej firmy , jezeli miales zle doswiadczenia
to tez napisz kokretnie , generalizowanie i powielanie sieciowych madrosci jest tu chyba nnie na miesjcu
wracajac do skila , wczoraj odwiedzila mnie kolezanka zakupila wyzynarke skila i strasznie narzekala na te maszyne , ze slabo sie jej pracuje , ta maszyna, akurat mam wyzynarke niebieskego boscha drogiego , zakupilem bo mialem zlecenie na bardzo duzo wycinania wzorkow ludowych , jak przyjechala kolezanka i zrobiia pare ruchow reka boschem powiedziala ze rzuca skila w kat , maszyny trzeba sobie dobierac ,
czasami indywidualnie do reki , czy droga , czy ta tania ,
Ja robie tak , ze jak mi pasuje i czuje ze nia porpacuje , i jest niedroga to nie zastanawiam sie i biore bez wzgledu na marke , a ze juz pracuje pare lat
w zakupie urzadzenie nie bez znaczenia ma fakt uszkodzenie przez gwaltowny kontakt z betonem , ktry to slabo wytzryma , czy to marketowa , czy markowa producja , ze nie wspomne o kardziezy , lub zwyklym zagubieniu maszyny , markowa wiadomo oj boli strasznie !
zobacz na poprzednim zdjeciu , uzywam maszyny zgodnie z przeznaczeniem , u siebie w warsztacie nie robie tesow czy i i ile maszyna wytrzyma wkrecanie 15cm wkretow fi 6 , do tego uzywam wkretarki udarowej , po mlotowiertarce udarowej do betonu tez nie oczekuje milimetrowej precyzji , itp itd , mozna sie wiele rozpisywac i ciagnac w nieskonczonosc te dysputy o wyzszosci swiat Bozegonarodzenia nad swietami Wielkiejnocy , wazne zeby pilnowac sie pewnych pzyjetych zasad , miec jakas filozofie , dla jednych jest to filozofia festoolowa , dla drugich dyskontowa