02 Maja 2026, 13:06:32 czas Polski

Autor Wątek: Dziwnie tanie Festoole  (Przeczytany 2551 razy)

Offline futrzak

Dziwnie tanie Festoole
« dnia: 09 Stycznia 2016, 15:36:41 czas Polski »
Kiedyś przeglądając olx trafiłem na festoole. Zdziwiła mi w niektórych ofertach strasznie niska cena za nowego rotexa 150 w okolicach 1200-1300zł tylko że bez walizki np. tutaj http://olx.pl/oferta/festool-ro-150-feq-rotex-szlifierka-polerka-metabo-makita-dewalt-spit-CID628-IDZZMP.html#844723f349 W niektórych ogłoszeniach jest napisane, że z zachodu importowana. Czy wie ktoś w jakim kraju jest taka niska cena ze festoole? Chyba że to chińskie rączki w tym miały udział :D

Offline Yar0

Odp: Dziwnie tanie Festoole
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Stycznia 2016, 15:59:20 czas Polski »
http://forum.domidrewno.pl/frezarki/festool-domino-dylematy-przedzakupowe-)/
Poczytaj sobie. Mnie przeszlo zainteresowanie tanim festoolem

radeks

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Stycznia 2016, 16:15:46 czas Polski »
faktycznie cena nierealna za nowe urządzenie. Futrzak jeśli chcesz realną dobrą cenę to napisz na priv.

Offline futrzak

« Odpowiedź #3 dnia: 09 Stycznia 2016, 16:52:17 czas Polski »
Po przeczytaniu już rozumiem o co biega.

Offline robinson

« Odpowiedź #4 dnia: 10 Stycznia 2016, 12:37:28 czas Polski »
morze być kadzione
uważaj bo jak włączysz urządzenie do sieci to za 0,3 do 1 h możesz mieć policję na karku
niektóre firmy potrafią instalować gps zabezpieczają się że by nie ginoł drogi sprzęt z budowy, wystarczy że wetkniesz do gniazdka i juz cie mają

Offline arturs

« Odpowiedź #5 dnia: 10 Stycznia 2016, 14:07:08 czas Polski »
morze być kadzione
uważaj bo jak włączysz urządzenie do sieci to za 0,3 do 1 h możesz mieć policję na karku
niektóre firmy potrafią instalować gps zabezpieczają się że by nie ginoł drogi sprzęt z budowy, wystarczy że wetkniesz do gniazdka i juz cie mają

a masz informację co za moduły wrzuca się do takiego sprzętu? bo musi być tam gps, modem i karta sim. pytam z racji mojej pracy zawodowej..

Offline cybermech

« Odpowiedź #6 dnia: 10 Stycznia 2016, 14:20:35 czas Polski »
To wystarczy rozebrać przed podłączeniem do prądu. Takie moduły będą widoczne.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #7 dnia: 10 Stycznia 2016, 16:28:07 czas Polski »
W najnowszych modelach jest automatyczna funkcja autodestrukcji. Trzeba uwazac bo po wlaczeniu natychmiast idzie sygnal do satelity i jak nie przetniemy czerwonego kabelka to bedzie bajzel na warsztacie ;)
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline marcinatj

« Odpowiedź #8 dnia: 10 Stycznia 2016, 16:48:38 czas Polski »
A tak na serio w flotowych wersjach hilti są immobilisery, masz zewnętrzne urządzenie w kieszeni które je aktywuje.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #9 dnia: 10 Stycznia 2016, 16:54:16 czas Polski »
Tak na serio to jestem przeciwnikiem kupowania czegokolwiek nieznanego pochodzenia. Kilka lat temu ukradli mi wszystkie narzedzia z budowy. Raz jeden zostawilem. Byl spory problem bo praca w trakcie i nikogo nie obchodzi, ze narzedzi nie ma. Z dnia na dzien nowy komplet kupic to byl bol przez duze B. Od tego momentu jeszcze bardziej gardze szemranymi ofertami. Nie dajcie im zarabiac.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.