22 Maja 2026, 01:25:16 czas Polski

Autor Wątek: Kapex czy to ma sens?  (Przeczytany 3145 razy)

Offline PawełMak

Kapex czy to ma sens?
« dnia: 15 Stycznia 2016, 21:41:19 czas Polski »
witam. zastanawiam się nad zakupem Kapex'a 120. Problem mój polega na tym czy wydawać 5000+ za ukośnicę która fakt faktem jest najlepsza jaką pracowałem ( u znajomego) jeżeli nie będzie używana każdego dnia, ba nawet może mieć tygodniowe przestoje. Mówię tak bo dopiero jestem chwile na rynku i nie mam tak dużo zleceń. Większość robię w laminacie więc używana będzie do przycinania blend itp przy montażu kuchni szaf. Mam akurat trochę wolnej gotówki a ukośnicę mam już w tragicznym stanie( nawet jej nie używam bo szkoda marnować materiał) Za 5500 można kupić ukośnicę tak do 1500 zł i zostaje na zestaw Festool T 18+3 /PSC 420-Plus który i tak w planach jest. Pozdrawiam

akwa-stolarz

• Gość
Odp: Kapex czy to ma sens?
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Stycznia 2016, 21:43:17 czas Polski »
Jedyną osobą która może odpowiedzieć ci na to pytanie, jesteś ty sam. Z calym szacunkiem ale nie rozumiem, po co ludzie zadają takie pytania.....

wysłane przy użyciu tapatalk

kozio

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Stycznia 2016, 21:49:23 czas Polski »
Pewnie się waha ;D
Jeśli Ci szkoda i nie będziesz nią pracował bez przerwy to pomyśl nad czymś takim i zostanie Ci trochę kasy.
Pozdrawiam

Offline baca814

« Odpowiedź #3 dnia: 15 Stycznia 2016, 21:53:21 czas Polski »
ma sens jeśli jest używana. Znajomy meblarz kupił ukośnicę symmetric sym 70 i jest z niej zadowolony. Tańsza i wystarczająca do montażu mebli

Offline PawełMak

« Odpowiedź #4 dnia: 15 Stycznia 2016, 21:54:32 czas Polski »
Akwa-stolarz rozumiem. Chodzi mi o to że może do takich robót jak napisałem spokojnie wystarczy inna ukośnica. Może użytkownicy Kapexów napiszą że faktycznie Kapex jest super itp ale jeżeli ma być używany rzadko to nie warto lepiej wydać na inny sprzęt a kapexa z czasem kupic. Mogą też napisać ze własnie lepiej kupić raz i nie zmieniać bo dlugo wytrzymuje itp. Bardziej zależy mi na opiniach o kapexie czy faktycznie warto go kupić.

Offline sajo

« Odpowiedź #5 dnia: 15 Stycznia 2016, 22:30:40 czas Polski »
Ja bym kupił za 1500zł  ;D Musisz sam sobie odpowiedzieć, ile będziesz pracował nią i jakiej dokładności potrzebujesz.

Offline PawełMak

« Odpowiedź #6 dnia: 15 Stycznia 2016, 22:36:40 czas Polski »
dokładności 99% :)

Offline borys2001

« Odpowiedź #7 dnia: 16 Stycznia 2016, 16:51:51 czas Polski »
KAPEX narzędzie ręczne ?

Offline PawełMak

« Odpowiedź #8 dnia: 16 Stycznia 2016, 18:44:22 czas Polski »
wiem wiem pomyłka ale jak to przenieść?