01 Maja 2026, 04:04:04 czas Polski

Autor Wątek: co kupić ?  (Przeczytany 3993 razy)

Offline serdominik

co kupić ?
« dnia: 15 Stycznia 2016, 22:35:14 czas Polski »
witam wszystkich,

jestem amatorem myślącym poważnie o stolarstwie, chce kupić 3 maszyny : wyrówniarko - grubiarkę , pilarko frezarkę i piłę taśmową. wydaje mi się że przejrzałem wszystkie oferty na polskim rynku, zastanawiam się czy opłaca się kupić te maszyny z firmy felder serii Hammer (A3 41,B3 winter comfort i N4400) czy szkoda pieniędzy na to , i lepiej wybrać roblanda, bernardo czy holzman. co chce robić ? na początek wyremontowć mieszkanie czyli : chce zrobić podłogę, stół krzesła, blat kuchenny, i pare drewnianych ozdób i mebli

Proszę o radę, jakie maszyny doradzacie? na jakich pracujecie ? i czy jesteście z nich zadowoleni?

pozdrawiam   

Offline krzyś48

Odp: co kupić ?
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Stycznia 2016, 22:37:00 czas Polski »

Offline serdominik

« Odpowiedź #2 dnia: 15 Stycznia 2016, 22:41:51 czas Polski »
gotowe

Offline serdominik

« Odpowiedź #3 dnia: 17 Stycznia 2016, 00:36:59 czas Polski »
dziękuję wszystkim za pomoc, opłacało się zalogować na forum

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #4 dnia: 17 Stycznia 2016, 09:10:56 czas Polski »
Zadaj bardziej konkretne pytania bo nikt tu elaboratow pisac nie bedzie (no moze ktos by sie znalazl ;) ) . Czesto padaja pytania co kupic i naleza one do najtrudniejszych. Jak juz ktos napisal musisz sam sobie na to odpowiedziec a nas tylko dopytac o szczegoly.

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Stycznia 2016, 10:58:01 czas Polski »
dziękuję wszystkim za pomoc, opłacało się zalogować na forum
Jest weekend. Nie oczekuj, że ktoś siedzi na forum i ma czas na pisanie wypracowań.  Za mało danych podajesz. Jak mamy Ci pomóc?

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Stycznia 2016, 11:27:28 czas Polski »
czy opłaca się kupić te maszyny z firmy felder serii Hammer (A3 41,B3 winter comfort i N4400)
Obejrzyj filmy z recenzjami JarkaO na stronach DiD i sam zdecyduj. To są maszyny bardzo drogie i poza zasięgiem większości forumowiczów. Jarek je użytkuje i zapytaj go osobiście na PW. Nie masz co się wyzłośliwiać zaraz na początku swego tu pobytu.

Offline serdominik

« Odpowiedź #7 dnia: 17 Stycznia 2016, 16:48:00 czas Polski »
a więc więcej szczegółów , mam dylemat taki: chciałbym kupić wyrówniarko - grubiarkę , czy macie doświadczenie z takimi maszynami jak hammer a3 410 lub robland NXSD 410 lub bernardo AD 410 S ? czy jesteście w stanie coś doradzić?    Pozdrawiam

Offline serdominik

« Odpowiedź #8 dnia: 17 Stycznia 2016, 16:51:14 czas Polski »
jak chodzi o Jarka Filmy, to widziałem wszystkie :) albo większość, i z tej strony znam feldera, leczą są też inne firmy i właśnie chodzi mi o to czy ktoś pracował na innym sprzęcie, takim jak wyżej wypisałem.

Offline Krystian Adam

« Odpowiedź #9 dnia: 17 Stycznia 2016, 18:42:18 czas Polski »
Z maszynami feldera tu jest tak że są to bardzo dokładne maszyny ale dość delikatnie. Jeżeli Będziesz sam używał i będziesz i nie dbał to długo ci posłużą.z tych firm co podałeś to felder według mnie najlepszy.

Offline futrzak

« Odpowiedź #10 dnia: 28 Marca 2016, 11:37:28 czas Polski »
W jakim sensie "delikatne"?