14 Czerwca 2026, 18:43:27 czas Polski

Autor Wątek: Ścisk Irwin Quick-Grip XP info  (Przeczytany 3311 razy)

Offline Michal77m

Ścisk Irwin Quick-Grip XP info
« dnia: 21 Stycznia 2016, 21:51:27 czas Polski »
Witam

w leroy-merlin jest wyprzedaż ścisków, taka nie oficjalna ale chyba wyprzedaż.
Ze sklepu internetowego znikły, a zastąpił je dextery (marka własna LM)

Otóż ścisk z tematu o długości 900mm kosztuje 80zł brutto, najtaniej na ceneo 130zł.
Jakby co to w Swarzędzu już nie ma bo wykupiłem :)

Marcin M

• Gość
Odp: Ścisk Irwin Quick-Grip XP info
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Stycznia 2016, 22:13:45 czas Polski »
I jak się sprawują? Wypróbowałeś je? Zawsze się na nie patrzę ale nie potrafię zdecydować. Kupiłem krótszego Dextera też automat, ale parę razy za mocno go chyba docisnąłem i teraz się zacina itd. Kosztował 40zł za 300mm. Jak wyprzedaż to się chyba skuszę na te Irwiny. Jutro jadę do LM po żarówki to może jeszcze coś będzie na sklepie.

Offline Michal77m

« Odpowiedź #2 dnia: 21 Stycznia 2016, 22:16:14 czas Polski »
mam już kilka sztuk i naprawdę są bardzo dobre. Nie porównywałem z bessey bo nie posiadam, ale te są mega i nic się nie dzieje z nimi.

Offline Przemcio

« Odpowiedź #3 dnia: 21 Stycznia 2016, 23:46:27 czas Polski »
Pisałem kilka dni temu w temacie lidla ze jest końcówka serii w lm. :)
Ściski fajne :) kupiłem po 2 szt z każdej długości. Po wypłacie jeszcze jak beda to wykupie resztę jeśli beda coś jeszcze miec :)

Offline aramis44

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Stycznia 2016, 16:54:15 czas Polski »
A w sosnowcu kapa. Irwin 900 za 130.88. No ale na co ja liczyłem, toć to sosnowiec... Finalnie kupiłem topexy. Te dextery jakoś nie wzbudziły mojego zaufania. Prowadnica taka sama. A jak mam brać barachło, to niech jest przynajmniej tanie (topex 900-39zł).
Mówi się, że doświadczenie przychodzi z wiekiem.
Szkoda że często jest to wieko trumny...

Offline Przemcio

« Odpowiedź #5 dnia: 22 Stycznia 2016, 17:26:51 czas Polski »
A nie mozesz sie powołać na sklep z innego miasta ze tam jest inna cena?? Ja tak pare rzeczy kupiłem np w casto. Będąc w Częstochowie upatrzyłem spawarkę tiga za fajna cenę a w pojechałem do Skierniewic specjalnie po nią i była prawie 500 drozsza. Ale powiedziałem ze w innym markecie tańsze. Zadzwonili sprawdzili i sprzedali po cenie z Częstochowy.

Może nie dotarło do nich info o końcówkach serii??
Sprawdź. Powiedz ze np w Płocku są dużo taniej i chcesz po tyle kupić.

Może się uda. Jak nie to wołaj kierownika :)

Marcin M

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Stycznia 2016, 18:57:25 czas Polski »
No też dzisiaj byłem w LM w Sosnowcu, bo tu mieszkam no i niestety tak, kapa, ściski po 130, o żadnej promocji nie słyszeli bo pytałem ich, mówiłem że wyprzedaż w innych miastach, ze na ich stronie internetowej ich już nie ma, lecz byli nieugięci. Trudno. Nawet żarówki nie kupiłem bo się okazało, że w casto zamiast 29zl kosztuje taka sama 17,90. Tak że kicha, pozostaje zbierać na Bessey'e.

Offline Przemcio

« Odpowiedź #7 dnia: 22 Stycznia 2016, 18:59:27 czas Polski »
Może ktoś się zgłosi i w innym mieście ci kupi. Ja jak bede za 2 tyg w Płocku mogę ci kupić o ile beda i wysłać :)

Offline aramis44

« Odpowiedź #8 dnia: 22 Stycznia 2016, 19:16:29 czas Polski »
Dzięki, ale nie trzeba. Kupiłem "po taniości" 900-ki topexa (3 topexy w cenie jednego Irwina, hehe). Zobaczymy co są warte. Na jedno klejenie blatu wystarczą, a czy później będę coś dłubał? Zobaczymy.
Ale dzięki za chęci :)

Offline Przemcio

« Odpowiedź #9 dnia: 22 Stycznia 2016, 19:40:40 czas Polski »
To jest właśnie problem kupowania "na raz" i ten raz się człowiek meczy. Czasem zniechęci nawet. Jak za jakiś czas chce się coś zrobić to albo trzeba kupywać narzędzia na nowo albo znowu się męczyć.

Rok temu na szybko potrzebowałem wyrzynarki No i na moje nieszczęście kupiłem dextera :( dramat to mało powiedziane. Chyba trzeba pozbierać na coś z F. Lub M. :) a tą za litra Jacka Danielaka z kims wymienić :) 

Offline Nol

« Odpowiedź #10 dnia: 22 Stycznia 2016, 20:36:44 czas Polski »
Mam  ściski Topexu 900 i przeważnie z ich pomocą składam szafki z płyty laminowanej. Do tego zastosowania nadają się świetnie. Raz czy dwa dociskałem klejenie drewna (mniejsze elementy) i nie było problemów, ale chyba nikt się nie oszukuje, że to jest ekwiwalent ścisków śrubowych:-) Na pewno nie zawsze trzeba strzelać z armaty do muchy:-)

Offline aramis44

« Odpowiedź #11 dnia: 22 Stycznia 2016, 21:55:24 czas Polski »
to jest ekwiwalent
Święte słowa. Mi te F-ki w sumie są potrzebne do wstępnego chwycenia klejonego blatu, a główna siła ścisku pochodzić będzie od ścisków SAM na klinach (tego typu).

To jest właśnie problem kupowania "na raz"
W przypadku narzędzi - zgoda. Ale te ściski są tylko małą pomocą.
Póki co wolę jednak kupić porządny strug (bo nie mam) niż markowe ściski.
« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2016, 22:06:51 czas Polski wysłana przez aramis44 »

Marcin M

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Stycznia 2016, 22:32:56 czas Polski »
Miałem taki ścisk Topexa, szybko padł i zaczął przepuszczać. Albo taki słaby albo za dużo od niego oczekiwałem. W sumie Dextera też zajechałem po kilku mocniejszych dociśnięciach, więc może to we mnie leży problem? Śrubowe Dextera 200mm też się odkształciły a z normalną siłą je dokręcałem i nie mogłem uwierzyć, że z taką łatwością się odginają. Wiem, że to maluchy ale miałem taki jeden ścisk po dziadku stolarzu i tamten po prostu stawał i nie mogłem dalej przekręcić rączką, a w tych rączką kręcę, ścisk się odgina i dalej można śmiało kręcić. No ale to temat o Irwinach. Sory za oftopa.