30 Kwietnia 2026, 05:53:20 czas Polski

Autor Wątek: PZ , PH i co jeszcze ?  (Przeczytany 10267 razy)

Offline velsyster

Odp: PZ , PH i co jeszcze ?
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Stycznia 2016, 19:43:49 czas Polski »
Jesli bity R&P sie sprawdza, to rozumiem, ze jedno pudelko mi wyslesz? ;)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #46 dnia: 27 Stycznia 2016, 19:45:23 czas Polski »
Z bitem razem :) ? A jakich Ci potrzeba ?
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Stycznia 2016, 19:49:19 czas Polski »
Ty lepiej przeszukaj te pudełka.  Może się okaże, że bity czekają w którymś razem ze srubkami :-)

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #48 dnia: 27 Stycznia 2016, 19:50:47 czas Polski »
Szukalem i niestety nie stwierdzilem obecnosci rzeczonych przedmiotow
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2016, 19:55:07 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »

Offline Przemcio

« Odpowiedź #49 dnia: 27 Stycznia 2016, 20:00:07 czas Polski »
Grubo to mało powiedziane :)

I ty się zastanawiasz czy bity zciagnac :)

Nie jeden a karton bym sciągał. Dla rzemieślnika to dożywotni zapas wkretów chyba jest :)

Offline Przemcio

« Odpowiedź #50 dnia: 27 Stycznia 2016, 20:01:29 czas Polski »
Puść pare pudełek na Allegro i bedziesz miec na bity prosto z USA. 

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #51 dnia: 27 Stycznia 2016, 20:09:05 czas Polski »
Wlasnie w tym rzecz, ze nie zastanawiam sie CZY bity kupic tylko JAKIE. Doszlismy juz co to moze byc ale tez pewnosci nie ma. Stad tez szukakem po Polsce gdzie kupic na probe. Ale jak juz dopasuje to troche tych biciorow sciagne :)

Ps. Czesc na pewno pojdzie pod mlotek bo nie zuzyjemy!. Np sruby szwedzkie. Tez ze 3 kartony z boku leza.
Jak sie juz dogadam z wlascicielka i bedzie chwila to zrobie liste i na aledrogo.
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2016, 20:17:47 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »

Offline bezgitary

« Odpowiedź #52 dnia: 01 Lutego 2016, 20:02:38 czas Polski »
Polecam bity firmy AEG.
http://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/koncowki-wkretakow-i-zestawy-koncowek/zestawy-koncowek-wkretakow/zestaw-koncowek-172121/
Tutaj jest bezpośredni link do JULI. Osobiście według mnie najlepsze bity. Kupiłem w tym samym czasie ten zestaw i zestaw Stanleya i osobiście wolę AEG. Według mnie są bardziej uniwersalne. PZ można wkręcać pz, jak i ph. Na odwrót działa tak samo. Nic się nie ślizga ani nic. Być może te bity będą pasować do Twoich wkrętów. Warto też popatrzeć na allegro za pojedyńczymi jeśli nie chcesz od razu kupować zestawu ;)

Offline Jureq

« Odpowiedź #53 dnia: 02 Lutego 2016, 22:31:44 czas Polski »
SpecPiotr zapytaj tutaj http://www.labem.pl/kontakt.htm katalog strona 23 http://www.labem.pl/pdf/Apex.pdf
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem ...  ale łatwo się uczę i kiedyś coś ładnego z drewna zmajstruję

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #54 dnia: 02 Lutego 2016, 23:00:57 czas Polski »
Te z 23 na bank nie. Zamowilem juz na probe te co @velsyster napisal i zobaczymy. Ale dzieki za ciekawa stronke. Mozna wyszukac kilka ciekawych rzeczy ;)
Te wszystkie katalogi to naprawde z piekel pochodza. Po przejrzeniu takich zdajesz sobie sprawe jak bardzo Ci ciezko w pracy jesli nie zamowisz jakiegos gadzetu ;););)

Offline Jureq

« Odpowiedź #55 dnia: 02 Lutego 2016, 23:05:15 czas Polski »
kurcze 23 na górze mi się pokazała ale strona katalogu to faktycznie ma numer 15, powinno pasować skoro: http://apexbits.com/apex-frearson-reed-and-prince-screwdriver-bits.aspx
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem ...  ale łatwo się uczę i kiedyś coś ładnego z drewna zmajstruję

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #56 dnia: 02 Lutego 2016, 23:09:03 czas Polski »
Dokladnie te. Przyznam, ze na szybko tylko przelecialem ten katalog bo ostatnio padniety.
Zamowilem 1 sztuke na probe z ebaya ale jak sie okaze, ze to to to na bank skorzystam z tej stronki bo widze, ze w adresie maja .pl ;)
Dzieki wielkie ;) Tylko nie mow nikomu bo chce kupic wiecej i nimi handlowac  skoro tak trudno o nie ;);)

Offline Jureq

« Odpowiedź #57 dnia: 03 Lutego 2016, 11:57:59 czas Polski »
podeślę adres do wysyłki jednej skrzyneczki wkrętów wraz z bitem i będę milczał jak grób  :P

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #58 dnia: 03 Lutego 2016, 19:24:42 czas Polski »
Jak tak dalej pojdzie to te bity juz nie beda potrzebne ;)

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 04 Lutego 2016, 14:05:12 czas Polski »
Jak wyślesz każdemu kto czytał ten wątek po paczce wkretow, to będziesz miał problem z głowy i będziesz mógł na spokojnie zająć się dystrybucją nietypowych bitów :-)