21 Czerwca 2026, 00:13:06 czas Polski

Autor Wątek: Czy sklejke wygnie ?  (Przeczytany 2874 razy)

Offline SpecPiotr

Czy sklejke wygnie ?
« dnia: 02 Lutego 2016, 21:06:49 czas Polski »
Szybkie pytanko. Czy jesli zabejcuje i polakieruje  tylko 1 strone sklejki sosnowej grubej 18mm to moze mi ja mocno sponiewierac czy przy sklejce to nie pojdzie tak bardzo ?
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline robson

Odp: Czy sklejke wygnie ?
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lutego 2016, 21:41:16 czas Polski »
Przy tak grubej  to może jeden procent :D

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lutego 2016, 21:47:25 czas Polski »
Czyli od sciany nie musze :) Mam do zrobienia meble do sklepu i mam na to tydzien ;) Poprzedni stolarze goscia w wala zrobili a czlowiek zostal z reka w nocniku. Powiedzialem, ze dam rade jesli pojdziemy na ustepstwa (oczywiscie byleby to wytrzymalo troche) i teraz ich szukam ;) Dzieki tej informacji jakies 12m2 mniej do malowania ;)
Dzieki wielkie

Offline bezgitary

« Odpowiedź #3 dnia: 02 Lutego 2016, 22:45:03 czas Polski »
Nie polecam. Wystarczy że zostawisz na weekend i już będzie powyginana. Wiadomo, zależy też od klasy sklejki, ale zawsze wygina. Nie wiem też jak chciałbyś ją zamocować do ściany, bo wiadomo, mocowanie zawsze dociągnie, ale pare razy zdarzyło się, że z 19 zrobiła nam się łódka, bo zostawiliśmy właśnie na tą nieszczęsną sobotę i niedzielę pomalowaną tylko jedną stronę

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #4 dnia: 02 Lutego 2016, 22:49:47 czas Polski »
To w koncu jak to bedzie ?
"plecy" beda mocowane na wkrety (uktyte pod polkami) do sciany. Sciana to osb pokryta g/k pewnie na jakis profilach (jak to w galeriach handlowych)
Swoja droga bezgitary to co Ty na forum teraz robisz ? Gdzie flaszka dla nas ? ;)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #5 dnia: 02 Lutego 2016, 23:17:29 czas Polski »
Ps. Klasa to 2/3
Tylko ta byla od reki dostepna.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lutego 2016, 00:59:45 czas Polski »
12m wałkiem to przemalujesz w pół godziny. Jeśli niewidoczna, (jak piszesz - jest niewidoczna) to tylko polakieruj.
weż jakiś szybkoschnący.
Po co ryzykować?
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2016, 01:02:29 czas Polski wysłana przez Lirorobert »

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #7 dnia: 03 Lutego 2016, 06:44:45 czas Polski »
Tak nie bardzo pol godziny bo do ogolnego rozrachunku dochodzi jeszcze czas schchniecia. Strona prawa tez musi przeciez wyschnac. A jeszcze trzeba to obrobic. Ale ok. Jesli trzeba to trzeba.

Wczoraj rozcialem caly material i obrobilem. Dzis to zawioze na lakiernie a jeszcze trzeba nafrezowac, polamelowac i wogole meble z tego stworzyc wiec kazde pol godziny nawet jest wazne ;) Grosz do grosza i te sprawy ;)
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2016, 06:49:41 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »

Offline robson

« Odpowiedź #8 dnia: 03 Lutego 2016, 08:08:54 czas Polski »
SpecPiotr pisząc że lakierowanie sklejki z jednej strony nie wygnie miałem na uwadze te meble,które prezentowałeś dwa ,trzy dni temu,malowane prawdopodobnie pędzlem ewentualnie wałkiem.
Natomiast jeśli elementy zawieziesz  do lakiernika a on wyleje na grubo(zalewając pory i inne niedoskonałości) to wtedy lakier rzeczywiście ściągnie  :( 

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #9 dnia: 03 Lutego 2016, 08:15:29 czas Polski »
Spoko. Decyzja juz zapadla. Nie bedzie to polysk i zapewne porow nie bedziemy zamykali. Wychodzi na to, ze weekend w pracy bedzie ;)
Dzieki

Offline bezgitary

« Odpowiedź #10 dnia: 03 Lutego 2016, 10:18:04 czas Polski »
Na lewą stronę nie musisz walić grubo tego towaru. Wystarczy jedna warstwa. I może to być cokolwiek, nawet jakieś zlewki lakierów, które Ci zostały ;P

kozio

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Lutego 2016, 18:54:02 czas Polski »
Może potrzebujesz pomocy?
Zwołaj ekipę na łikęt

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #12 dnia: 03 Lutego 2016, 19:06:41 czas Polski »
Obawiam sie, ze po takim likendzie to dopiero w poniedzialek by bylo cisnienie z robota ;)
Dobra. Koniec roboty na dzis bo od 2 dni zaniedbuje foruniuniunio i nie wiem co tam ciekawego sie dzieje. Trzeba usiasc przy kompie i pokomentowac troche ;););)
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2016, 19:10:23 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »