To i ja może coś dorzucę.
Jest na tym forum spora grupa aktywnych forumowiczów. Pozwolę sobie samowolnie uznać się za aktywnego, wtedy będzie mi łatwiej sklecić to co chcę powiedzieć

. Lubimy się (w zasadzie nie ma jakichś personalnych animozji, prawda?), okazujemy sobie szacunek, pomagamy sobie (czasem również poza forum), z niektórymi mam wrażenie że się dobrze znamy chociaż nigdy się nie spotkaliśmy w realu jednym słowem jesteśmy taką zgraną paczką kumpli których łączy wspólna pasja.
Na początku forum było nas mało ale ci którzy z czasem dołączali do nas nie mieli problemu z napisaniem kilku słów o sobie w dziale "Przedstaw się" mimo, że dawniej regulamin tego nie wymagał. Pomaga to w rozeznaniu kto skąd jest, co robi na co dzień (pomocne w kontaktach w realu), czy jest zawodowcem czy amatorem (podobnie jak zawód nieraz istotne przy udzielaniu odpowiedzi czy pytaniach na priv) a także jak kto ma na imię (jak zauważycie do niektórych zwracamy się po imieniu zamiast używać nicka) oraz pewnie mnóstwo innych nieraz przydatnych danych.
Ustalił się zwyczaj powitania i aktywni forumowicze uprosili Jarka żeby taki zapis pojawił się w regulaminie co też Ojciec Założyciel uszanował.
Tutaj za swoje rady nikt nie bierze pieniędzy a do wiedzy i doświadczenia niektórzy dochodzili latami i też nie za darmo. Poświęcają na forum swój czas wolny od pracy (często właśnie po pracy w stolarni). Wszyscy na forum w równym stopniu traktują i amatora i zawodowca obojętnie czy jest ze wsi czy z miasta. W zamian za bezinteresowną pomoc chcemy tylko jednego: PRZEDSTAW SIĘ

i żadnego spamu reklamowego - to chyba niewiele, prawda?
Albo ktoś to uszanuje (obojętne czy mu się to podoba czy nie) albo niech pomocy szuka na innych forach (skoro jest i tam zarejestrowany).
A swoją drogą czy jak dołączacie do jakiejś grupy obcych ludzi to mówicie zwyczajowe "dzień dobry" czy też od razu przechodzicie do rozmowy jakbyście się znali?
Aktywni forumowicze nie chcą wśród siebie chamów, buraków czy jakkolwiek nazwać ludzi postawy mcybass. W realu zapewne usłyszałby soczyste "sp....j" do tego być może okraszone wulgarnym określeniem pewnej części męskiego ciała.
Jeśli się to komuś nie podoba to jego problem. Nikt nikogo na forum siłą nie trzyma. Można zlikwidować konto. Nam (w sensie aktywnym forumowiczom do których się samowolnie celem łatwiejszego przelania myśli dopisałem) się podoba przedstawianie się. Mało tego koledzy już opracowują grafik dyżurów kto danego dnia pilnuje regulaminu na forum

Jak do tej pory obywamy się bez moderatorów a i admin też nie ma za wiele roboty.
Poddaję pod rozwagę osobom którym nasze forumowe zwyczaje się nie podobają. Tych którzy poczuli się urażeni moją wypowiedzią przepraszam.
Miłosz.
Do kolegi wojo72 - jak więc widzisz "ktosie" którzy mają wiedzę i chęć pomocy mają swoje sztywne zasady.
Ten punkt regulaminu wywołuje antagonizmy tylko u niektórych - jest ich znikoma liczba i dobrze

PR forum jest rewelacyjny - porównaj z nieistniejącą Mantą czy innymi forami o tematyce powiedzmy "okołostolarskiej".