Cześć. Mam na imię Daniel, mieszkam w woj łódzkim, dokładniej pomiędzy Kępnem a Wieluniem.Zarejestrowałem się na forum gdyż stolarstwo to moja pasja, zawód wyuczony a także źródło dochodu.Zawodowo od niedawna pracuję na stolarni przy produkcji łóżeczek dziecięcych sosnowych, pół roku temu zwolniłem się z innej firmy(po dwunastu latach pracy...) produkującej głównie sypialnie, ale również inne twarde meble, jak to w Polsce, łapać trzeba każdą robotę....
Nie ukrywam że ani ta ani tamta praca do końca mnie nie satysfakcjonuje, tutaj lepsza kasa, ale raczej meble z taśmy, dużo, tanio, najlepiej z zamkniętymi oczami robić, oby szły "tony towaru"...
Tymczasem ja lubię włożyć w to co robię serce, cieszyć się efektem końcowym, trochę pomyśleć nad tym..Dlatego też pytanie może znacie w mojej okolicy firmy które robią naprawdę ciekawe meble, drzwi, okna schody(nie ukrywam że trochę bym się musiał poduczyć ale szybko łapie..)a przy tym dobrze płacą, bo tylko do sportu to w garażu sobie dłubie..
Odnośnie garażu, moje wyposażenie to zwykła piła zagłębiarka podkręcona od spodu do blatu z MDF-u dwa strugi ręczne, jeden elektryczny, ukośnica z posuwem frezarka górnowrzecionowa (ruter) i wiertarki oczywiście.oto kilka moich produktów..
Od góry;
replika wózka z lat młodości sąsiada(na oryginalnych kołach)
furtki zabezpieczające dzieci przed schodami(z opatentowanym przeze mnie systemem zamykania/otwierania)
szafka na klucze
Łóżko dla mojej córuś...to nie ukrywam było obrabiane u kolegi na wyrówniarce, frezarce(w zastępstwie grubościówki) i samoróbce formatówce, reszta pracy typu wiercenie klejenie itd u mnie w garażu

półka wisząca na ścianę(wyjątkowo z olchy)
Dołożył bym jeszcze parę zdjęć ale są limity.. ogólnie dużo może tego nie ma, związane to jest z ciągłym brakiem czasu...