Witam
Pierwsza wrzutka zdjęć struga kombinowanego. Tutaj akurat w malowaniu a'la KUNZ. Ponieważ zaplanowałem wykorzystanie docisku , odchylacza wraz z śrubami a nóż i tak trzeba wyciąć żeby można go było spiąć z odchylaczem , więc zmieniłem sposób mocowania docisku. Pierwotnie miał być blokowany o poziomy sworzeń wciskany w otwory skrzydełek , ale ponieważ tak się dobrze ułożyło z otworami w nożu , odchylaczu i ,w docisku a i jest miejsce w żabie na otwór więc położenie tych zespołów będzie ustalane śrubą.
Wersja Low_angle waga 3,12 kg

Wersja Bed_rock waga 4,37 kg

Co jeszcze pozostało ? :
1. Zdecydować czy tylny uchwyt ma mieć kształt taki jak w "sputnikach" czy oryginalny "Bed rock"
2. Korekta kształtu podstawy żaby dla wersji Bed_rock po to by ją troszkę odchudzić i skorygować położenie środka ciężkości - w/g mnie powinien leżeć jak najbliżej punktu leżącego w połowie odległości między krawędzią tnącą noża a osią tylnego uchwytu.
3. Korekta wymiarów tak by na maszynach jak najmniej trzeba było ustawiać "setki" albo "dziesiątki" i wszystko dało się zrobić maksymalnie z trzech grubości blachy.
Zaokrąglenia krawędzi można zrobić już potem bo w fazie modelowania potrafią trochę namieszać w referencjach - dlatego model jest trochę kańciasty.
Jak zwykle czekam na opinie.
Pozdrawiam