18 Kwietnia 2026, 14:26:06 czas Polski

Autor Wątek: Urządzenie wielofunkcyjne  (Przeczytany 4268 razy)

Offline momon

Urządzenie wielofunkcyjne
« dnia: 11 Lutego 2016, 13:06:10 czas Polski »
Witam, przymierzam się co zakupu urządzenie wielofunkcyjnego. Będzie używane średnio kilka razy w tyg,  według potrzeb. Widzę, że w castorama jest macallister 300w za 168 zł. Dobrze jakby miał uniwersalne końcówki. Czy na takie domowe potrzeby wystarczy?
Pozdrawiam

Offline Yar0

Odp: Urządzenie wielofunkcyjne
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lutego 2016, 15:45:48 czas Polski »
Wystarczy:-) ja mam z Biedronki i sobie chwale. McAllister nawet ok jest z narzedzi z nizszej polki.

Offline draax

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Jesli wyglada na proste, to jest proste!
  • View Gallery
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lutego 2016, 17:19:43 czas Polski »
Jula i jej Meec czerwony jest rowniez w tej klasie. Mam i sobie chwale, chociaz szczerze mowiac zanim kupilem myslalem, ze bede uzywal tego narzedzia czesciej.

Offline momon

« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2016, 14:18:15 czas Polski »

Offline Yankees

« Odpowiedź #4 dnia: 17 Lutego 2016, 14:43:55 czas Polski »
Takie urządzenie zdecydowanie poręczniejsze jest akumulatorowe, najprościej dobierz do marki wkrętarki lub czegoś innego, co masz.

Offline momon

« Odpowiedź #5 dnia: 17 Lutego 2016, 14:45:29 czas Polski »
Nie na takiej potrzeby, na kabel mi starczy. Tylko czy ten bass jest ok?

Offline morosoph

« Odpowiedź #6 dnia: 17 Lutego 2016, 16:27:56 czas Polski »
Wtrącę, że pytasz o wielką niewiadomą - typowy chińczyk i jak Ci się uda to będziesz zadowolony. Moc "podaną" ma przyzwoitą tylko kwestia jakości ostrzy i rodzaju otworów mocujących, czy dobierzesz innych firm? Ale ogólnie wygląda solidnie.

Offline momon

« Odpowiedź #7 dnia: 17 Lutego 2016, 16:32:52 czas Polski »
Przecież pisze "Bass Polska";)

Offline 91az

« Odpowiedź #8 dnia: 17 Lutego 2016, 16:38:44 czas Polski »
@momon
Bierz urządzenie z miejsca do którego masz bliżej. W cenie urządzeń do 400 zł to praktycznie biorąc ten sam producent / konstrukcja z dokładnością do formy wtryskarki obudowy (mniej lub bardziej wygodna). Liczy się odległość od punktu serwisowego - im bliżej tym lepiej. Do tego raczej większe markety jeśli chcesz mieć serwis, a nie opcję kup/zwróć (biedronki lidle i inne dyskonty).
Widziałem macAlistera (3 lata gwarancji ?) w castoramie - jest ok, a na pewno solidniej wygląda niż parkside, który tez daje radę.
Zajedziesz w okresie gwarancji - naprawa. Nie zajedziesz, też dobrze.

Offline momon

« Odpowiedź #9 dnia: 17 Lutego 2016, 16:41:25 czas Polski »
Masz racje, dziękuję za pomoc

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #10 dnia: 17 Lutego 2016, 18:28:37 czas Polski »
To ja też polecę swój multi tool Ferm, działa dobrze, ale zaletą są gabaryty i waga po prostu jest poręczny.

Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #11 dnia: 17 Lutego 2016, 18:39:04 czas Polski »
Powiem wam, że szlifierke mimośrodową co mam BASS jest spoko.
Dziś dostałem klucze nasadowe, cała walizka waży z 5 lub 7 kg, ogólnie urywa rękę.
Jak będzie z trwałością to nie wiem, ale wygląda porządnie.
Jak będzie z multitoolem, pewnie będzie działać, chyba, że go zarżniesz kilkugodzinną pracą.

Offline slawekag4

« Odpowiedź #12 dnia: 15 Czerwca 2016, 21:43:57 czas Polski »
Temat trochę stary, ale może komuś pomoże moja opinia.
Też szukałem urządzenia wielofunkcyjnego i zdecydowałem się na BASS POLSKA.
Miałem obawy bo mało w internecie informacji o tej firmie.
Kupiłem to urządzonko:
http://allegro.pl/bass-narzedzie-urzadzenie-wielofunkcyjne-lampa-led-i6093041062.html
Osobiście jestem bardzo zadowolony z zakupu, miałem obawy co do jakości wykonania, ale jestem bardzo miło zaskoczony.
Wszystko bardzo dobrze spasowane, nic nie lata i nie chrobocze, nawet lakier na części metalowej bardzo dobrze położony, aż dziwne jak na urządzenie w tej cenie, podczas pracy robi się tylko lekko ciepłe, nie ma mowy o przegrzewaniu.
W zestawie jest fajna walizka transportowa, też ładnie wykonana, zatrzaski dobrze trzymają.
I co mi najbardziej przypasowało, to dioda LED, niby mało znaczący szczegół, ale mi jest bardzo pomocny, dobrze oświetla powierzchnię roboczą.
Jestem przyzwyczajony do zapasowych szczotek węglowych w zestawie, tu ich nie było albo ja tak szukałem w walizce.
Wychwalam jak bym był sprzedawcą tego multitoola, ale naprawdę jestem zadowolony z zakupu, za te pieniądze uważam że warto.
O piłkach, brzeszczotach z zestawu nie piszę, bo za mało były katowane, żeby sprawdzić ich wytrzymałość.
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2016, 21:47:49 czas Polski wysłana przez slawekag4 »