Witam,
Od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem syna (stąd pewnie moja mała aktywność na forum i w ogóle w warsztacie), więc jakiś czas temu zrobiłem szafkę z szufladami, która miała posłużyć jako przewijak. Projekt z założenia miał być maksymalnie prosty ponieważ nie wiedzieliśmy z żoną, czy takie rozwiązanie się w ogóle sprawdzi.
Po kilku tygodnia użytkowania mebla okazało się, że był to strzał w dziesiątkę - mebel jest maksymalnie funkcjonalny, poręczny i do tego nawet całkiem ładnie wygląda - tak przynajmniej oceniła go moja połowica.
Piszę ten temat, bo może ktoś potrzebuje lub będzie potrzebował takiego mebla a dostępne na rynku rozwiązania mają swoje wady.
Przy pierwszym dziecku korzystaliśmy z dedykowanej komody z przewijakiem, ale była raczej trudna w obsłudze. Szuflady ciągle się zacinały, ciężko było coś znaleźć, mało miejsca było na podręczne rzeczy, przewijak latał na wszystkie strony i ogólnie mebel nam się nie spodobał.
Niestety nie mam pełnej dokumentacji projektu, bo od samego początku miał to być tylko test, czy taki mebel ma sens, niemniej jakby ktoś miał pytania to oczywiście odpowiem.
Tak wygląda szkielet: