02 Maja 2026, 12:20:25 czas Polski

Autor Wątek: Marketowa grubościówka Meec 200W 330mm  (Przeczytany 27175 razy)

Offline Paweł 46

Odp: Marketowa grubościówka Meec 200W 330mm
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Września 2015, 03:14:39 czas Polski »
Mam tę grubościówkę już 3 lata, eksploatowana dość intensywnie i dalej działa, nic się nie zepsuło oprócz urwanego paska.
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline arturs

« Odpowiedź #46 dnia: 27 Września 2015, 19:50:43 czas Polski »
a w juli są dostępne? wczoraj w kielcach byłem i nie było na pewno..

Offline morosoph

« Odpowiedź #47 dnia: 27 Września 2015, 22:16:37 czas Polski »
Jula wycofała ją ze sprzedaży- niestety

Offline stajas

« Odpowiedź #48 dnia: 07 Grudnia 2015, 15:23:36 czas Polski »
A wie ktoś moze czy DEDRA DED7814  to to samo co ten MEEC 2000W ?

kozio

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 07 Grudnia 2015, 16:21:37 czas Polski »
Przedstaw się...

Offline marek20

« Odpowiedź #50 dnia: 07 Grudnia 2015, 19:49:28 czas Polski »
o zauważyłem błędzik w tytule powinno być 2000W jak ma 200W to to ci się nie blokuje

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #51 dnia: 07 Grudnia 2015, 20:03:04 czas Polski »
Zgadza się 2000W
To był jeden z moich pierwszych tematów, trema mnie zżarła  ;)

Offline azbest

« Odpowiedź #52 dnia: 13 Grudnia 2015, 16:01:40 czas Polski »
Witam.Przypadkowo trafiłem na ten wątek,więc założyłem konto,żeby wyrazić swoją opinię o tym sprzęcie.Kupiłem go ponad rok temu,gdy padł mi podobny sprzęt,też nie markowy,ale bardzo wytrzymały.Miałem nadzieję,że to coś podobnego.Niestety bardzo się myliłem.Grubościówka mecc już po pierwszej niedużej robocie,a chodziło o wyprawienie listew przypodłogowych poszła do naprawy gwarancyjnej.Pęknięta guma na wałku pociągowym, peknięty pasek napędowy,obluzowane koło pasowe silnika,który moim zdaniem  nadmiernie się nagrzewał.Jesli chodzi o silnik nic nie robili.Minął rok,miedzy czasie nie miałem potrzeby używania tego sprzetu,ale rozpoczął się remont i znów musiałem skorzystać z tej maszyny.Tym razem padł silnik,co przy wczesniejszej naprawie gwarancyjnej im sygnalizowałem.Najgorsze jest to,że wręcz byłem pewny,że ten sprzęt ma dwa lata gwarancji,co mają nawet najsłabsze chinole.Okazało się niestety,gdy zawiozłem do serwisu,że gwarancja już mineła bo jest tylko rok.Sprzęt naprawdę bardzo mało użytkowany.Proszę tylko nie sugerować,że żle coś robiłem. Poprzednią o identycznej konstrukcji i budowie użytkowałem prawie 15 lat.Gdybym wiedział,że kupię takie g...no to bym remontował starą.Moze ktoś coś mi poradzi,czy mozna z nimi walczyć o naprawę,czy raczej muszę już sobie radzić sam.Prawdopodobnie padł wirnik,albo trzeba wymienic cały silnik.Gdzie szukać tych częsci,a może mozna wykorzystać silnik z innych podobnych.

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #53 dnia: 13 Grudnia 2015, 16:15:38 czas Polski »
Po pierwsze to http://forum.domidrewno.pl/przedstaw-sie-na-did/
Po drugie, grubościówka już wycofana z oferty Jula.
Po trzecie, urwany pasek to raczej Twoja wina, ja urwałem ze trzy razy i wiem, że zawsze to była moja wina.
Co do silnika, to sprawdź szczotki i wyłącznik termiczny.

Offline azbest

« Odpowiedź #54 dnia: 13 Grudnia 2015, 21:35:50 czas Polski »
Powiem tak.Jak przeczytałem,że ktoś zachwala ten szajs,nie mogłem sie powstrzymać żeby nie wyrazić swojej opinii.Może tylko mi się trafif taki szajs,reszta jest ok..Proszę też nie sugerować,że gdzieś była moja wina,bo jak wspomniałem we wcześniejszym poście na poprzedniej identycznej grubosciówce przerobiłem sporo stopni dębowych na całej szerokosci roboczej i wiele,wiele innych materiałów.Nigdy pasek się nie urwał.W sumie ok. 15 lat użytkowania.Na tej tylko trochę listew przypodłogowych,wiadomo jak wyglądają.I jeszcze jedno,ktoś tam w pierwszym poscie napisał,że dają 3 lata gwarancji,bzdura 1 rok.Pewnie wycofali z oferty bo nie byli w stanie ogarnać napraw.żałuję,że wydałem 800 zł,na coś,co nawet w małej części mi sie nie wróciło.

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #55 dnia: 13 Grudnia 2015, 21:42:57 czas Polski »
To dziwne, ja na niej pracuje dość intensywnie już trzeci rok i oprócz 3 pasków nie popsuło się nic.
Widać zależy jak się trafi.
Poza tym tak jak pisałem, nie ma już o czym pisać, grubościówka wycofana z oferty.

Offline azbest

« Odpowiedź #56 dnia: 13 Grudnia 2015, 21:55:11 czas Polski »
Panie kolego,wg.pana nie ma o czym pisać,wg.mnie jest.Ja zostałem zrobiony  w bambuko, pewnie było takich wiecej skoro wycofali to cudo z oferty.

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #57 dnia: 13 Grudnia 2015, 22:00:31 czas Polski »
Jaj Chcesz dalej tu pisać i otrzymywać odpowiedzi to odwiedź odpowiedni dział i przedstaw się.
Taki tu mamy zwyczaj i regulamin.
Pozdrawiam

Offline marek20

« Odpowiedź #58 dnia: 13 Grudnia 2015, 22:14:04 czas Polski »
podejrzewam, że tą grubościówkę da się jeszcze kupić jak znajdę to podam linki
[edit] niestety nie udało mi się znaleźć tej strugarki
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2015, 22:26:21 czas Polski wysłana przez marek20 »

Offline Edrus

« Odpowiedź #59 dnia: 11 Lutego 2016, 08:56:45 czas Polski »
Jestem posiadaczem tytułowej grubościówki i mam raczej złe doznania. Mozna powiedziec że trafił mi się 'trefny' model, bo kolega ma taką samą i chwali ją pod niebiosa.
Krzywy wałek posuwu, niewyregulowany model, wszystko do siebie jakby nie pasuje.
Teraz stanąłem przed kolejnym dylematem - paskiem wieloklinowym do przenoszenia napędu między silnikiem i wałkiem tnącym.
Pytanie do posiadaczy owej grubościówki: czy ten pasek powinien być dobrze naciągnięty po założeniu ?
Mój jest kompletnie luźny, jestem w stanie ręką zatrzymać wałek silnika a drugą kręcić bez większych oporów wałkiem tnącym.
Nie mam zapasowego paska więc ciężko mi porównywać, modeli tego paska (6PJ348 14 mm) jest kilka rodzajów, do juli mam ponad 100km. Dotarł ktoś może do 'pewnego' źródła tych pasków ?