23 Czerwca 2026, 23:19:39 czas Polski

Autor Wątek: Problemy z ustawieniem noża struga  (Przeczytany 9792 razy)

krzysiek

• Gość
Odp: Problemy z ustawieniem noża struga
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Czerwca 2016, 21:59:10 czas Polski »
@wojtek62 , nie pal i kup Veritasa. Ja nie mam ale podobno cudo. Masz kilka odpowiedzi na swoje pytanie , do wyboru w zależności od potrzeb. Wniosek nasuwa się jeden , trzeba mieć kilka strugów - na różne przypadki.
Pozdrawiam

mily68

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 04 Czerwca 2016, 22:51:18 czas Polski »
Nie pal, nie pij... - nie samym struganiem człowiek żyje... ;)

Offline prezio

« Odpowiedź #32 dnia: 04 Czerwca 2016, 23:21:57 czas Polski »
Hihihih
Pij, Pal a na Veritas uzbieraj ;)
Sam uzywam tanszych i drewnianych. Dodatkowo zaczalem robic swoje strugi - ale male rozmiary.
I mialem okazje strugac Veritasami tez.
Jedno co moge powiedziec - jak kupic to juz cos porzadnego ;) lepiej poczekac i uzbierac - oplaca sie ;)
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

Offline wojtek62

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • jak rzucę palenie kupie VERITASA
  • View Gallery
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Czerwca 2016, 10:16:17 czas Polski »
Dzięki Krzysiek za wsparcie duchowe. A co do Panów Miy68 i Prezio też cenie wasze zdanie. Ale do Pana Prezia mam uwagę wolę Veritasa (wygląda jaj ROLLS‑ROYCE i pewnie tak śmiga), a dodatkowo nie jestem zwolennikiem "samozaspokajania", roboty na własna rekę  ;D. Przepraszam to było silniejsze ode mnie. Serdecznie Pozdrawiam

Offline prezio

« Odpowiedź #34 dnia: 06 Czerwca 2016, 14:18:50 czas Polski »
;)
Ale ja jestem za tym zeby kupic Veritasa - sam sobie zbieram tez na veritasa, na parte nietypowych rzeczy.
A to ze mam drewniane czy samorobki - to zalezne jest od tego co potrzebuje zrobic ;)
Veritas jest zaje.... w uzytkowaniu, ale czasami sa rzeczy ktorych i veritasem niezrobicsz i musisz cos swojego skonstruowac na szybko ;) Sam sie przekonasz ;)
Co do drewnianych - coz - jak bedziesz kiedys potrzebowal roznych "Compass plane" b(po polsku to chyba "Krzywak" to zobaczysz ze szybciej i latwiej samemu zrobic niz szukac Veritasa;) Poza tym jak ktos uzywa Wregownikow czy innych podobnych - to profile mozna sobie ladnie zaprojektowac ;) na potrzeby - tyle tylko ze pozniej zabawa z ostrzem.
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

Offline wojtek62

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • jak rzucę palenie kupie VERITASA
  • View Gallery
« Odpowiedź #35 dnia: 01 Lipca 2016, 16:09:03 czas Polski »
Małe pytanko znalazłem ofertę sprzedaży stanleya o numerze 5-12-005 za 100 zł numer dziwny jak dla mnie. Wiem 12-005 chodzą tak po ponad 250. Mam obawy przed kupnem. Co Panowie o tym sądzą.

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 01 Lipca 2016, 19:36:27 czas Polski »
Przede wszystkim to można mieć obawy przed dokonaniem zapłaty. Cena bardzo dziwna.
To jest coś takiego jak "5" , Stanley chce się ,nie wiedzieć czemu, oderwać od tradycyjnej numeracji.