03 Maja 2026, 18:28:11 czas Polski

Autor Wątek: Felder Hammer A3 31  (Przeczytany 17553 razy)

Offline paweł z

Odp: Felder Hammer A3 31
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Marca 2016, 21:55:07 czas Polski »
Około 6m, ewentualnie mogę postawić bliżej praktycznie nad maszynami.

Offline Cho

« Odpowiedź #16 dnia: 23 Marca 2016, 20:44:14 czas Polski »
Kiedy masz dostawę sprzętów? No ja nie dostałem nic w gratisie. :/

Offline paweł z

« Odpowiedź #17 dnia: 23 Marca 2016, 20:48:28 czas Polski »
Czerwiec.

Offline Piotr Kalisz

« Odpowiedź #18 dnia: 25 Marca 2016, 14:59:07 czas Polski »
Paweł Z mógłbyś zdradzić ile chcieli od Ciebie za Hammera A3 31 z silent power

Offline paweł z

« Odpowiedź #19 dnia: 27 Marca 2016, 10:42:37 czas Polski »
Niestety nie ponieważ A3 31 chciałem brać z normalnymi nożami. Wcześniej czy później i tak bym ją wymieniał na opcją dla mnie ostateczną czyli A3 41 z wałem spiralnym , ale pertraktacje potoczyły się lepiej niż myślałem i mam już wersję finalną  ;)

Offline Rara80

« Odpowiedź #20 dnia: 11 Maja 2016, 08:46:18 czas Polski »
Panowie, nasłuchałem się mega pozytywnych opinii na temat A331 ale jedno mnie odraża, mam znajomego który miał styczność z tą właśnie maszynką, na początku kontakt na linii felder-klient był bardzo dobry, do czasu aż dostał maszynę która nie chciała się mu uruchomić i zażądał tego co powinien, czyli przyjazdu serwisantów i naprawy, zaczęło się zganianie na uszkodzenie przy transporcie, potem na to że on sam nieumyślnie uszkodził maszynę, zanim doprosił się przyjazdu serwisantów, to musiał zapłacić kilka stówek przedpłaty(z czym nie spotkał się w żadnej innej firmie)
, robota niby wykonana a maszyna strasznie nieprecyzyjna ;|

Jak to wygląda u Was, mieliście jakieś przygody z serwisem?

Offline krzypio

« Odpowiedź #21 dnia: 11 Maja 2016, 12:24:53 czas Polski »
No Panowie nie straszcie mnie - właśnie czekam na transport A331 i N4400 :-\

Offline jimminen

« Odpowiedź #22 dnia: 11 Maja 2016, 13:38:11 czas Polski »
u mnie wszystko ok, brakło podkładek do listwy rozszerzającej (dodatek) to podesłali kurierem.
Transport to ważna rzecz, oględziny przy kurierze to podstawa, maszyna dobrze zabezpieczona.

To w sumie kwestia zaufania do firmy kurierskiej…
Ale polecam własny transport jak ktoś ma możliwości.

A maszyna jak maszyna na taką było mnie stać i jest ok. Jakoś strugania bardzo dobra, zrobię może test kiedyś jak się odkopię z roboty…

Offline futrzak

« Odpowiedź #23 dnia: 11 Maja 2016, 21:14:43 czas Polski »
Dzisiaj jakiś hejt na Hammera powstał.

Offline Cho

« Odpowiedź #24 dnia: 17 Maja 2016, 15:00:08 czas Polski »
Dzisiaj jakiś hejt na Hammera powstał.

Oczywiście miły sprzedawca tylko przed sprzedażą to skandal. Jednak teraz jest taki trend w życiu sprzedać zapic i zapomnieć :)

Ja używam właśnie a331 od kilku dni z silent power i jest spoko. Jest mniej straszna niz mi sie wydawała. Fajnie struga i nie jest wcale tandetna w wykonaniu. Nie mam co prawda porównania za bardzo, ale jest spoko.

Brakuje mi co prawda pro odciągu, ale prowizorka w postaci odkurzacza do liści 2800w (szczelnie połączone rury) działa zaskakująco dobrze przy amatorskim użytkowaniu. Tylko głośny. :)

Offline Cho

« Odpowiedź #25 dnia: 17 Maja 2016, 15:02:53 czas Polski »
No Panowie nie straszcie mnie - właśnie czekam na transport A331 i N4400 :-\

Zazdrość n4400. 👺

Offline piotrekamg

« Odpowiedź #26 dnia: 17 Maja 2016, 15:15:21 czas Polski »
niestety różnie bywało w kontaktach z klientem /mną/ :(

Offline Fafi

« Odpowiedź #27 dnia: 18 Maja 2016, 12:30:38 czas Polski »
U mnie stol odbiorczy byl troche za nisko/wysoko. Po telefonie do feldera dali moj numer do serwisanta - ten zadzwonil w mniej niz godzine i powiedzial ze jak nie chce czekac to moze mi powiedziec jak mam to wyregolowac samemu - powiedzial ze w transporcie czasami cos sie lubi "ruszyc", ustawilem stol w 5 min i jest super. Ostatnio mialem tylko problem z dociskiem posowu (okolo rok uzytkowania) - rowniez bardzo latwe do ustawienia.

hammery to taki semi-pro, duzo lepsze od chinczykow i troche slabsze od pro maszyn :D

Offline Cho

« Odpowiedź #28 dnia: 18 Maja 2016, 20:19:54 czas Polski »
U mnie stol odbiorczy byl troche za nisko/wysoko. Po telefonie do feldera dali moj numer do serwisanta - ten zadzwonil w mniej niz godzine i powiedzial ze jak nie chce czekac to moze mi powiedziec jak mam to wyregolowac samemu - powiedzial ze w transporcie czasami cos sie lubi "ruszyc", ustawilem stol w 5 min i jest super. Ostatnio mialem tylko problem z dociskiem posowu (okolo rok uzytkowania) - rowniez bardzo latwe do ustawienia.

hammery to taki semi-pro, duzo lepsze od chinczykow i troche slabsze od pro maszyn :D

Ja tez miałem trochę stół odbiorczy nierówno. Wydaje mi sie ze wyregulowalem. Tzn zmieniłem wysokość tych dwóch bolcowych śrub na których kładzie sie stół. Czy serwisant tez tak zasugerował ustawienie?
« Ostatnia zmiana: 18 Maja 2016, 20:21:52 czas Polski wysłana przez Cho »

Offline Fafi

« Odpowiedź #29 dnia: 18 Maja 2016, 21:31:16 czas Polski »
Tam sa takie jakby mimosrody jak sie zdejmie ta bordowa "klapke" gdzie jest uchwyt ktorym sie otwiera stol. U mnie na szczescie stol byl rowno - tylko ze nizej/wyzej - i ten mimosrod przesowa stol. Bardzo latwe do wyregulowania. Jak bede na warsztacie to zrobie fotke tego mechanizmu.