26 Kwietnia 2026, 16:11:19 czas Polski

Autor Wątek: frezarka bosch pof 1400-Problem  (Przeczytany 3227 razy)

Offline tobaniak

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Pozdrawiam Tomek
  • View Gallery
frezarka bosch pof 1400-Problem
« dnia: 20 Marca 2016, 21:08:32 czas Polski »
Witam
Jestem "szczęśliwym" posiadaczem ww frezarki.Już raz trafiła na gwarancję bo zepsuł się wyłącznik.
Ostatnio przy regulacji wysokości freza blokada nie zaciska się samoczynnie (głębokość frezowanie lubi się zmieniać podczas pracy).
Żeby temu zapobiec trzeba ręcznie dociągać dźwignie blokującą(wcześniej wsytarczyło ją puścić i sprężyna sama blokowała wysokość)
Jeśli wyrażam się niejasno to 24sekunda filmu:

Myślicie że jest to powód do reklamacji? niby działa normalnie ale jednak trochę inaczej niż nowa..
Pozdrawiam Tomek

krzysiek_z

• Gość
Odp: frezarka bosch pof 1400-Problem
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Marca 2016, 21:17:43 czas Polski »
Jeśli sprzęt nie działa tak jak powininen to masz powód do reklamacji, tym bardziej jak piszesz "głębokość frezowanie lubi się zmieniać podczas pracy".
Reklamuj opisz jak najbardziej strasznie konsekwencje i czekaj. A jak odrzucą (czasami tak firmy robią celowo, odrzucają wszystkie pierwsze reklamacje) to nie zgadzaj się z opinią i reklamuj jeszcze raz informując, że nie zgadzasz się z opinią bo.... .
Pilnuj też terminu odpowiedzi na reklamację, brak odpowiedzi o jeden dzień jest równoznaczny z akceptacją reklamacji.

Offline Nol

Odp: frezarka bosch pof 1400-Problem
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Marca 2016, 20:52:58 czas Polski »
Mam tą frezarkę i nie mam takich problemów, więc nie jest to normalne i jak najbardziej masz podstawy do reklamacji.