16 Lipca 2026, 01:56:09 czas Polski

Autor Wątek: Szlifierka mimośrodowa Hitachi czy Metabo ?  (Przeczytany 2463 razy)

Offline unadarek

Szlifierka mimośrodowa Hitachi czy Metabo ?
« dnia: 04 Kwietnia 2016, 18:57:20 czas Polski »
Witam, niedawno postanowiłem dokupić do swoich elektronarzędzi szlifierkę mimośrodową. Będę ją używam amatorsko, od czasu do czasu na zmianę z oscylacyjną. Po przeczytaniu wszystkich wątków w dziale: Szlifierki, na Szanownym Forum zdecydowałem się  na Metabo FSX 200 Intec. W swojej niewielkiej miejscowości znalazłem taką za 270zł (dla mnie z rabatem 240zł)  i już miałem ją kupić kiedy zobaczyłem  szlifierkę HITACHI SV13YB w cenie 370zł (dla mnie z rabatem 330zł). Moje pytanie, czy ktoś może używa tej szlifierki Hitachi ? - ogólnie to obie nie mają regulacji obrotów, podobne moce. Hitach wydaje się trochę większa, masywniejsza , czy warto dopłacać te 100zł do niej czy zostać przy tym Metabo ? Może ktoś coś wie, co jest lepszego w Hitachi i może warto jednak dopłacić te 100zł.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Offline jasiop

Odp: Szlifierka mimośrodowa Hitachi czy Metabo ?
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Kwietnia 2016, 19:54:12 czas Polski »
Możesz też rozważyć:
niebieskiego BOSCH GEX 125-1 AE już od ok 360 zł
lub zielonego PEX 300 AE
Jasio P - Rzeszów

Offline unadarek

« Odpowiedź #2 dnia: 08 Kwietnia 2016, 07:55:27 czas Polski »
jasiop - faktycznie  jest jeszcze Bosch z regulacją - przyjrzę się mu - dzięki

Offline leśny człowiek

« Odpowiedź #3 dnia: 12 Kwietnia 2016, 12:26:04 czas Polski »
Ja od dwóch miesięcy mam Metabo SXE3125, uważam, że za tę cenę to super sprzęt. Oczywiście nie jest to maszyna o wielkiej mocy do czyszczenie zgrubnego, ale na ostateczny szlif drobnym papierme jest jak znalazł. Cicha, bardzo wygodna, nadspodziewanie dobrze zbiera pył przy pracy z dziurkowanym papierem (nie mam odkurzacza), ma regulację obrotów. Zapłaciłem za nią koło 350 zł.