Witam.
1.Nie mogę spać więc próbuję coś zaprojektować

.I mam problem,bo projekt muszę zanieść/wysłać do tokarza lub centrum CNC (pierwsze o co pytają to projekt) a nie może być on wykonany tak na odwal się bo od tego zależy jak go wykona fachowiec.Pierwsze pytanie to jak na rysunku technicznym rysuje się gwinty wewnętrzne i zewnętrzne (metryczne trójkątne) oraz jak się je rysuje w przypadku gdy na siebie zachodzą (rura nagwintowana na zewnątrz i w środku). Szukałem w sieci i lipa (może źle szukam).Chyba że taki rysunek da się wykonać w SketchUp'ie?I go np wydrukować.Problem bo ciągle odkładam ogarnięcie tego programu

. Elementów będzie sporo bo możliwe że nawet 40/50 niektóre skomplikowane i będą musiały być ukazane w kilku rzutach.Więc ręcznie to strach pomyśleć.Z drugiej strony to wszystko jedno jak byle było.W szkole to nie pytam nawet bo uczymy się rysować miski ustępowe

i już widzę jak nauczycielka tłumaczy mi coś takiego.
2.I jeszcze jedno, jak myślicie czy koło pasowe umieszczone pomiędzy łożyskami zda egzamin?Dodam że będzie to podwójne koło czyli na dwa paski.A montaż na końcu odpada.I tak myślę że jak pasek strzeli to lipa bo pół dnia rozbierania,z drugiej strony to jeszcze nigdy pasek mi nie pękł w obecnej maszynie.