24 Kwietnia 2026, 22:01:35 czas Polski

Autor Wątek: Pogaduszki 24h o wszystkim i o niczym.  (Przeczytany 464900 razy)

Offline Krystian Adam

Odp: Pogaduszki 24h o wszystkim i o niczym.
« Odpowiedź #1785 dnia: 26 Stycznia 2016, 21:09:57 czas Polski »
Scania moim zdaniem to najlepsze auto ale nie najwygodniejsze

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #1786 dnia: 26 Stycznia 2016, 21:39:19 czas Polski »
Przemcio gdzie.byłeś z towarem? Czasem zjeżdżają do nas Polacy po sprasowaną makulature. Nie pamiętam nazwy firmy, ale kilka większych w Polsce często się u nas zjawia

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline Przemcio

« Odpowiedź #1787 dnia: 26 Stycznia 2016, 22:13:45 czas Polski »

scania v8 badziewiarskie he he

No i to bardzo :) ja akurat mam Streamline R520 V8 i o ile fajnie sie to prowadzi i silnik fajnie pracuje to konstruktorów kabiny bym za jaja na suchej gałęzi powiesił. Dramat to mało.

Offline piotrekamg

« Odpowiedź #1788 dnia: 26 Stycznia 2016, 22:15:50 czas Polski »
jeździłem ostatnio nowym actrosem z największą kabiną /salonka/ kabina super ale skrzynia /automat/ masakra

Offline Przemcio

« Odpowiedź #1789 dnia: 26 Stycznia 2016, 22:19:07 czas Polski »

Scania moim zdaniem to najlepsze auto ale nie najwygodniejsze

Fajne zaprzeczenie w twoim stwierdzeniu.

Mowię wprost z pełna świadomością. Scania to Padaka jakich mało. Nie bez przyczyny wielu ja nazywa królową poboczy :) jedynie fajnie się prowadzi reszta to kiszka i pomyłka technologiczna :) długo by o tym. Nasza firma powoli wychodzi ze Scanii.

O ile jeszcze w Streamline da się spać chociaż mózgi spaprali i przekombinowali mechanizm łóżka to starsze to juz wogole dramat.

Szkoda palcy żeby o tym pisać.   

Offline Przemcio

« Odpowiedź #1790 dnia: 26 Stycznia 2016, 22:20:59 czas Polski »

Przemcio gdzie.byłeś z towarem? Czasem zjeżdżają do nas Polacy po sprasowaną makulature. Nie pamiętam nazwy firmy, ale kilka większych w Polsce często się u nas zjawia

wysłane przy użyciu tapatalk

Ja akurat chłodnia jeżdzę. Makulatury nie wozimy. Ale kawkę można sobie strzelić :) spotujemy z chłopakami z forum CarAudio nawet w Uk czy Niemczech :)

Offline Przemcio

Pogaduszki 24h o wszystkim i o niczym.
« Odpowiedź #1791 dnia: 26 Stycznia 2016, 22:24:26 czas Polski »
jeździłem ostatnio nowym actrosem z największą kabiną /salonka/ kabina super ale skrzynia /automat/ masakra

No mercedes ma fajna kabinę. Ale słabe motorki. 420 scanii wciąga nosem pod górki 450 meśka.

Marzenie to Mix Scania V8 silnik i podwozie z mocowaniem kabiny, kabina z Mercedesa, łóżka z Dafa i fotele z Volvo :)

Offline Krystian Adam

« Odpowiedź #1792 dnia: 27 Stycznia 2016, 21:15:23 czas Polski »
Najlepsza to by była Scania longline ro był samochód. Może wznowią produkcję jak sie unia rozsypie i limit długości będzie trochę większy

Offline Przemcio

« Odpowiedź #1793 dnia: 27 Stycznia 2016, 21:25:22 czas Polski »
Limity długości sie zmieniaja. Po beneluxie 25 m pociągi juz śmigają takie jak w Skandynawii.

Offline jara

« Odpowiedź #1794 dnia: 29 Stycznia 2016, 10:21:13 czas Polski »
Jak myślicie czy ten wąż:
http://allegro.pl/waz-rura-do-odkurzacza-ciety-z-metra-sr-wew-32mm-i5850268483.html
będzie się nadawał do podłączenia odkurzacz-elektronarzędzia? Mam zamiar kupić 5 m a nie chcę wydawać za dużo pieniędzy bo potrzebuję tylko do prac hobbystycznych.

Offline robson

« Odpowiedź #1795 dnia: 29 Stycznia 2016, 15:13:10 czas Polski »
Wąż powinien być elastyczny bardzo źle pracuje się  sztywnym... ???
no i antystatyczny  :)

Offline jara

« Odpowiedź #1796 dnia: 29 Stycznia 2016, 15:49:06 czas Polski »
Właśnie dlatego się pytam bo mi też wyglądał na dość sztywny nawet w porównaniu do mojego w odkurzaczu domowym. A jaki polecacie w rozsądnej cenie (nie festoola :) )?. Tak jak pisałem wcześniej potrzebuję 5m.
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2016, 15:50:50 czas Polski wysłana przez jara »

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #1797 dnia: 02 Lutego 2016, 05:13:15 czas Polski »
Koledzy zwracam się po poradę.
Rozbieram swój stary kominek i zastąpię go wolno stojącym żeliwnym.
I mam takie pytanie, jak przygotować taką już lekko sfatygowaną ścianę kominową pod położenie takich płytek elewacyjnych.
Muszę dać jakąś płytę np gipsową, wystarczy wyrównać zaprawą, zatopić siatkę w kleju i na to kafle.
Dodam, że wlot spalin będzie powyżej, więc nagrzewanie będzie tylko od rury odstawionej od ściany na jakieś 50cm.
Koza będzie taka identyczna, tylko że z tyłu ma kanał i turbinę elektryczną w tym typie nazywa się to turbofan.

Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #1798 dnia: 02 Lutego 2016, 10:48:17 czas Polski »
A i jeszcze jedno, czy ktoś stosował do zatapiania siatki zaprawę murarską z włóknem ?
Sprawdza się to ?
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline morosoph

« Odpowiedź #1799 dnia: 02 Lutego 2016, 11:31:21 czas Polski »
Nie jestem "muratorem", też ogrzewam kominkiem, tyle że jednak w obudowie, ale zastanowiłbym się nad wyrównaniem tej ściany
klejami elastycznymi dobrej klasy. Nie wiem czy jest to ściana wewnętrzna, ale jeśli nie to różnice temperatur z dwóch stron mogą być znaczne i skłonności do pęknięć, a zaprawa murarska zbyt elastyczna chyba jednak nie jest - chyba że się mylę?