Arturs, nie ma sprawy.
nawet fajnie było pobawić się przy montażu tego filmiku.
ad.1) jeżeli chodzi o trwałość krążków to jest wiele zmiennych., np. jakiej są firmy, a jest ich wiele ( z tego co zauważyłem to 3M i Kovax są wiodącymi producentami, preferowanymi w branży stolarskiej), stopień wyschnięcia lakieru ma również duże znaczenie, odpylanie także wydłuża pracę krążka. Te dwa krążki wystarczyły mi na kilka frontów (5szt) po czym je wyrzuciłem. Trizact wystarcza na dużo dłużej.
ad.2) tak, gąbki można płukać. Nie zauważyłem aby miało to wpływ na rzep. Starczają na długo, chyba że je uszkodzisz o krawędź elementu polerowanego. W czasie stosowania trzeba zwracać uwagę aby nie nazbierało się zbyt dużo pasty po środku gąbki. Generalnie ja staram się stosować mało pasty na raz, wolę dokładać w czasie polerowania.
ad.3) tak, odkurzacz sam się uruchamia gdy startuje maszyna elektryczna lub pneumatyczna oraz sam się wyłącza. Nie jest to jakiś unikalny patent. Większość odpylaczy z górnej półki to ma. Mój odpylacz to Rupes KS250 EPNS Station
ad.4) Myślę że zrobię jakiś filmik z lakierowania, w następnej kolejności będę tworzył szafę z drzwiami przesuwnymi. Będzie jeszcze wiele mebli, które muszę zrobić w domu. Także będzie i szafka numer 2 w głównej łazience.

ad.5) nie wrzucałem linka ze swojej strony internetowej ze sklepem ponieważ działamy w całym kraju za pomocą dystrybucji oraz handlowców przez co musiałem zawiesić stronkę bo nie było czasu się nią zająć i ceny były nieaktualne. Ale ruszam wkrótce ponownie. Adres stronki to
www.interlack.pl Jeżeli chodzi o produkty do lakierowania, materiały ścierne, lakiernicze , taśmy ,lakiery, itd. to wystarczy zadzwonić i od razu z chęcią pomogę. Zapewniam najlepsze ceny forumowiczom

tel 662 00 66 76
pozdrawiam
radek