25 Kwietnia 2026, 16:53:25 czas Polski

Autor Wątek: Pilarka Stołowa CHARNWOOD W619  (Przeczytany 8071 razy)

Offline przemoprzem

Odp: Pilarka Stołowa CHARNWOOD W619
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Maja 2016, 07:26:56 czas Polski »
Przy 250 mm tarczy i 60 zębach to nie do drewna raczej a do płyty. Do wzdłużnego cięcia np 16 zębów a do poprzecznego maks 40. Popatrz na katalogi np Globusa.

krzysiek_z

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Maja 2016, 09:13:28 czas Polski »
Hmm akurat globs i cmt piszą ze 40 to tarcza uniwersalna a do poprzecznego cięcia jest 60 

Offline otomaszyny

« Odpowiedź #17 dnia: 17 Maja 2016, 09:59:19 czas Polski »
Szanowni Państwo,

Panie Indor, otrzymał Pan numer trackingowy z firmy DHL, lecz niestety kurier nie odebrał maszyny z magazynu. Najmocniej przepraszamy za tą sytuację, są to przypadki, które zdarzają się bardzo rzadko, o czym świadczą Nasze komentarze na portalu Allegro. W związku z oskarżeniami, że jesteśmy rzekomo firmą "krzak" specjalnie dla Państwa jutro zrobię zdjęcie magazynu (a konkretnie pił, o których tutaj rozmawiamy), z wydrukowaną kartką z logiem otomaszyny.

Jeszcze raz najmocniej przepraszam w imieniu całej firmy, w ramach chociaż niewielkiej rekompensaty każdy, kto będzie chciał zakupić piłę do końca maja bieżącego roku otrzyma dodatkowe 100 złotych rabatu na hasło "domidrewno". Oczywiście każdemu również zagwarantujemy termin dostawy nie dłuższy niż 3 dni robocze.

Pozdrawiamy,
Zespół Otomaszyny.pl

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Maja 2016, 10:19:18 czas Polski »
Prawidłowa reakcja firmy, sygnalizuje, że chce szanować  klientów.
« Ostatnia zmiana: 17 Maja 2016, 10:20:53 czas Polski wysłana przez amigorg »

Offline otomaszyny

« Odpowiedź #19 dnia: 17 Maja 2016, 10:48:22 czas Polski »
Panie amigorg dziękuję za odpowiedź. Chcielibyśmy sprostować również sytuację ze stroną, faktycznie jest ona po ataku, dopóki nie stworzymy strony na dedykowanym systemie, który zapewni całkowite bezpieczeństwo danych klientów nie chcemy Państwa narażać na ujawnienie danych. Strona gotowa będzie w ostatnim tygodniu Maja.

Panie swfr, w związku z tym, że posiadamy blisko 1500 aukcji czasami się zdarzy, że maszyna jest niedostępna, co nie zmienia faktu, że klient zostaje o tym poinformowany. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby mógł Pan w wiadomości prywatnej wskazać model maszyny.

Cała sytuacja o której tutaj mówimy wydarzyła się na przestrzeni 4 dni roboczych, tak więc przepraszamy i dziękujemy za zrozumienie.

Z pozdrowieniami,
Zespół Otomaszyny.pl

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Maja 2016, 11:27:12 czas Polski »
Szanowni Państwo,
...
Pozdrawiamy,
Zespół Otomaszyny.pl

I to mi sie bardzo podoba!! Brawo. Dobrze swiadczy zarowno o firmie jak i o rosnacej "potedze" DiD.

kerry

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Maja 2016, 11:28:19 czas Polski »
...ale nie przedstawili się w wiadomym dziale... :)

Offline swfr

« Odpowiedź #22 dnia: 17 Maja 2016, 12:24:59 czas Polski »
Panie swfr, w związku z tym, że posiadamy blisko 1500 aukcji czasami się zdarzy, że maszyna jest niedostępna, co nie zmienia faktu, że klient zostaje o tym poinformowany. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby mógł Pan w wiadomości prywatnej wskazać model maszyny.

Szanowny Panie otomaszyny.pl
Od miesięcy wisi na allegro aukcja (a nawet dwie) http://allegro.pl/tokarka-do-drewna-db-450-i5662318032.html
z podanym czasem dostawy 1-3 dni.

Dwukrotnie w przeciągu ostatniech 2 miesięcy dzwoniłem w tej sprawie do Państwa i dwukrotnie dialog wyglądał mniej więcej tak:
[swfr] - Czy tokarkę macie na stanie?
[otomaszyny.pl] - Tak
[swfr] - Kiedy możecie wysłać?
[otomaszyny.pl] - Sprawdzę u importera
[swfr] - W hafen.pl?
[otomaszyny.pl] - Tak. A co nie mają? Sprawdzał pan?
[swfr] - Sprawdzałem. Nie mają.
[otomaszyny.pl] - Aha. To my też nie mamy.

Proszę więc nie opowiadać tutaj jaką jesteście solidną i wiarygodną firmą. Bo to tylko słowa. Ja po raz trzeci do Was nie zadzwonię.
Myślę, że zamieszczanie zdjęć swojego, pełnego magazynu też może Pan sobie darować.

Offline futrzak

« Odpowiedź #23 dnia: 17 Maja 2016, 15:11:13 czas Polski »
Bernardo też podobnego chińczyka oferuje w wersji tarczy 200 lub 250 http://www.hafen.pl/produkty/przecinarka-stolowa-krajzega-tk-pro,53,2,1731

Offline indor

« Odpowiedź #24 dnia: 20 Maja 2016, 18:35:40 czas Polski »
otomaszyny.pl zamówiłem maszynę w czwartek... powiedzieliście że na poniedziałek będzie... zadzwoniłem w poniedziałek powiedzieliście że paczka nadana i daliście mi numer paczki DHL (15508072907) który do dziś wyświetla tą samą informacje na śledzeniu paczki DHL... w mojej ocenie ten numer paczki to jakiś dyżurny numer paczki który daje się klientom by grać na zwłokę

w czwartek (tydzień później) zadzwoniłem do was by odwołać zamówienie... przez telefon usłyszałem dwie rzeczy "to kurier jeszcze nie dojechał ?" i "nie mam czasu teraz rozmawiać, oddzwonię"

tego samego dnia (czwartek) co do was dzwoniłem by odwołać zamówienie, zadzwoniłem do firmy StanDrew, zamówiłem a w piątek (dzień później) odbierałem pilarkę w okolicy godziny 12:00, stan drew również korzysta z firmy kurierskiej DHL

Generalnie nie tłumaczcie się bo to wam nic nie da, tylko zróbcie wszystko żeby nie było kolejnych nie zadowolonych klientów i proponuje zmienić ludzi którzy zajmują się waszą strona bo gwarantuje wam że ten temat się da załatwić w parę dni, i wiem co mówię.