26 Kwietnia 2026, 06:33:44 czas Polski

Autor Wątek: Pilarka Stołowa CHARNWOOD W619  (Przeczytany 8072 razy)

Offline indor

Pilarka Stołowa CHARNWOOD W619
« dnia: 04 Maja 2016, 21:18:38 czas Polski »
Cześć

Czy ktoś miał do czynienia z tą pilarka ? CHARNWOOD W619
http://allegro.pl/pila-stolowa-formatowa-charnwood-w619-pilarka-i6087568105.html

I przy okazji czy ktoś miał do czynienia z firma otomaszyny.pl bo na allegro mają strasznie mało transakcji a strona ich odkąd próbuje na nią wejść nie działa i zaczynam mieć podejrzenia co do tej firmy, a tylko ona oferuje tą pilarkę. Chyba że ktoś wie gdzie oprócz tej firmy można kupić takową pilarkę.

Offline indor

Odp: Pilarka Stołowa CHARNWOOD W619
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Maja 2016, 22:02:52 czas Polski »
Edytował bym ale nie widzę funkcji EDIT nigdzie :/

Oczywiście chodzi mi o jakiekolwiek opinie na temat tej pilarki. Ewentualnie otwarty jestem na propozycje innych pilarek w tym budżecie. Zależy mi na kątach prostych. Wiem że nie jest to formatówka za 15k ale licze że będzie lepsza od tych pilarek po 1600zł typu makita znana wszystkim.

Offline Andriu

« Odpowiedź #2 dnia: 05 Maja 2016, 08:12:30 czas Polski »
wygląda solidnie, blat żeliwny, ale nie wiem czy  stolik suwany jest w zestawie.  trochę  mała tarcza  bo 200  ja mam taką  w schepachu i powiem że  przydałąby się większa chociażby  250.

Offline Tomasz000

« Odpowiedź #3 dnia: 05 Maja 2016, 22:48:48 czas Polski »
ze dwa filmy są na youtube

Offline indor

« Odpowiedź #4 dnia: 06 Maja 2016, 09:02:15 czas Polski »
Widziałem te filmy... i jeszcze kilka innych. Ja się pytam Was czy ktoś się spotkał FIZYCZNIE z tą pilarką albo słyszał NIE Z INTERNETÓW opinie o niej.

No i firma OTOMASZYNY.PL czy ktoś coś od nich brał i może o nich coś powiedzieć ? Bo ta pilarka tylko u nich jest w Polsce dostępna, a przynajmniej nie znalazłem jej w żadnej innej ofercie.

Offline swfr

« Odpowiedź #5 dnia: 06 Maja 2016, 12:08:14 czas Polski »
Bo ta pilarka tylko u nich jest w Polsce dostępna, a przynajmniej nie znalazłem jej w żadnej innej ofercie.

Sprawdzałeś czy na pewno mają na składzie?
Bo od 2 miesięc na allegro wystawiają maszynę, której nie mają i nie ma jej nawet bezpośredni przedstawiciel na Polskę.
Dzwoniłem, pytałem - oczywiście nie mają, ale się nie przejmują i aukcja/ogłoszenie jest cały czas aktualne. Co ciekawe, opinie na allegro mają dobre.

Offline futrzak

« Odpowiedź #6 dnia: 06 Maja 2016, 12:54:22 czas Polski »

Offline DamianO

« Odpowiedź #7 dnia: 06 Maja 2016, 14:19:00 czas Polski »
Witam.
Poszukaj u nas na forum postów pod nazwą "perfect". Była opisywana ta sama pilarka tylko w innych kolorach i pod inną nazwą.

Offline pawelOlsztyn

« Odpowiedź #8 dnia: 11 Maja 2016, 08:35:31 czas Polski »
strona wciąż nie działa, a opinii na alledrogo nie za dużo, co dobrą wróżbą nie jest

Podobnego chinola ma też Holzmann http://holzmann.pl/produkty/item/652/Tarczowka-stolarska-Holzmann-TS-200

Właśnie miałem ją polecić :D chinol, nie chinol ale daje rade, katuje ją już przez kilka miesięcy i jest git, tnie równo, trzyma kąty i zachowuje się przyzwoicie

Offline indor

« Odpowiedź #9 dnia: 11 Maja 2016, 21:48:48 czas Polski »
Zamówiłem w otomaszyny.pl telefonicznie CHARNWOOD W619. Razem z odciągiem do trocin DC400 jeśli dobrze pamiętam. Zamówiłem w zeszły czwartek, miała wyjść w piątek i dojść w poniedziałek. W poniedziałek jak zadzwoniłem przeprosili, że kurier się nie zabrał czy coś, że już dzwonią i natychmiast załatwiają temat, Że na środę ma być. Dziś dzwonie, pan podał mi numer paczki (DHL) ale jak podaje ten numer paczki na stronie DHL'a to dostaje informacje "DHL otrzymał dane elektroniczne przesyłki. Informacje zostaną zaktualizowane po przekazaniu przez Nadawcę przesyłki do transportu" . Moim zdaniem ściągają ją z UK i grają na zwłokę. Jak jutro numer DHL'a nie pokaże mi gdzie jest paczka to chyba zamówię u HolzMann'a. Chociaż jest trochę drożej.

Offline futrzak

« Odpowiedź #10 dnia: 11 Maja 2016, 22:42:41 czas Polski »
Zrób później jakiś test, jak już kupisz.

Offline indor

« Odpowiedź #11 dnia: 11 Maja 2016, 23:02:18 czas Polski »
BARDZO brakuje mi tu opcji EDYTUJ... aż mi głupio posta pod postem pisać...

DamianO ... poszukałem "PERFECT" i nie wiem jak umknęła mojej uwadze ta o to pilarka

http://standrew.pl/pilarki-tarczowe/pila-tarczowa-profesional-z-wozkiem-sb-250.html

w dodatku ma tarcze 250 a to mi daje głębokość cięcia 80mm zamiast 60mm... uważam że to duża różnica jak za 644zł różnicy w cenie. No i firma to nie domniemany jakiś krzak który ma stronę internetowa niby po ataku hakerskim (otomaszyny.pl) buahahaha... jakoś mi to wygląda na naciągane. Zmartwią się jak jutro zadzwonię i powiem że już nie muszą wysyłać.

No to niestety wiąż nic nie będzie wiadomo o CHARNWOOD W619 bo jej nie kupie (na szczęście chyba)
Ale zrobię test PERFECT PROFESSIONAL SB 250 ... jak już do mnie dojedzie.

Offline indor

« Odpowiedź #12 dnia: 14 Maja 2016, 12:54:35 czas Polski »
Kupiłem, dostarczyli z firmy StanDrew tą oto pilarke

http://www.standrew.pl/pilarki-tarczowe/pila-tarczowa-profesional-z-wozkiem-sb-250.html

Brak instrukcji złożenia jej do kupy, ale nie stanowiło to jakiegoś wielkiego problemu.

Generalnie wczoraj cały dzień ją składałem, ustawiałem, kalibrowałem itd. Później jak ją ogarnę to założę oddzielny wątek opisze maszynę i będę miał na pewno parę pytań do doświadczonych kolegów bo to jest mój pierwszy w życiu kontakt z takimi urządzeniami :)

Temat uważam za zamknięty.

kerry

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Maja 2016, 13:51:24 czas Polski »
bo to jest mój pierwszy w życiu kontakt z takimi urządzeniami
Pamiętaj! Dziesięć palców! :)

Offline indor

« Odpowiedź #14 dnia: 14 Maja 2016, 23:04:35 czas Polski »
:) oby się nie zmieniła ich ilość... staram się raczej uważać... ale mogę nie wiedzieć wielu niby oczywistych rzeczy związanych z bezpieczeństwem. Brak mi doświadczenia i brak mi w otoczeniu ludzi którzy mają takowe...

Zanim skończę tu... jaką tarcze mi polecacie ? Na razie będę pracował raczej tylko z sosną ze względu na taniość i łatwość uzyskania materiału a nie będę się uczył na dębinie czy orzechu... myślałem o 60 zębach. Jeśli mnie zapytacie co zamierzam robić to będzie mi trudno odpowiedzieć, na pewno jakieś drobne mebelki typu stołki barowe, taborecik, szafeczka nocna, stolik kawowy, żonie zamierzam zrobić lustro takie stojące i szkatułkę na biżuterie.