Raczej przecięcie tych kantówek, żeby to ładnie wyglądało będzie bardzo trudne. Rzeczy, które mi się nasuwają:
1. Odległość od tarczy do minimalnego zakresu cięcia wzdłużnego z przykładnicą może być większa niż te 2 centymetry które chcesz uciąć, więc jej nie ustawisz (ale nie wiem na pewno)
2. Mała powierzchnia podparcia, musiałbyś się bardzo skupić i mocno trzymać piłę
3. Pracuje taką pilarką w pracy (z szyną) i powiedziałbym że jest ona dosyć "miękka". Jak mocniej dociśniesz to się ugina, co może być przyczyną twoich problemów z utrzymaniem kąta
4. Do cięcia wzdłużnego tarcza dedykowana z małą ilością zębów (ja mam chyba 12 zębów przy tarczy 190mm), tarcze te są przeważnie najtańsze w swoim rozmiarze, więc warto zainwestować. Tarczą do sklejki z taką ilością zębów będziesz męczył się Ty, Twoja piła i materiał pewnie przypalisz
5. Może spróbuj prowizorycznie piłę przymocować do kawałka sklejki lub płyty meblowej od spodu, dokręć przykładnicę równoległa na zadany rozmiar i tnij. Trochę trzeba się przygotować i czasu na to poświęcić, ale myślę że warto, bo jest to najlepszy, najszybszy i najbezpieczniejszy sposób na rozcinanie takich listewek.
Pozdrawiam