Łukaszu, Tomku wybaczcie, że trochę "wsiądę" na Was -
coś mi mówi, że muszę, inaczej się uduszę.
To co pokazujesz w tym wątku: projekty, sposób pracy, podejście do materii, zdjęcia - ich klimat, forma i treść a w szczególności ostatnie wpisy o wspólnej pracy z Tomkiem, te czarno białe zdjęcia.... Wszystko to wzbudza mój coraz większy szacunek. Widać pieczołowitość, talent, wyczucie prawdziwych wartości i porządku rzeczy. I do tego ta Twoja zachłanność na wiedzę.
Skłaniam siędo takiej oto refleksji, że powoli dojrzewasz do tego, aby wspólnie z Tomkiem napisać prawdziwą książkę o stolarstwie. Książkę, która będzie miała to coś co sprawi, że będzie się ją czytać z przyjemnością, to coś co oprócz technikaliów koniecznych przecież w dziedzinie technicznej, zawierać będzie klimat, historię, ciekawostki i nawet ....zapach drewna. Tomek, oszczędny w słowach ale słowach, które dla nas wszystkich wiele znaczą, który nie tylko we mnie wzbudza szacunek za jego wiedzę, doświadczenie i celność uwag na pewno będzie kopalnią trików, porad i ciekawostek. Wszystko to zilustrowane Twoimi zdjęciami, które z przyjemnością oglądam - i ten niesamowity warsztat Tomka. Popracujcie nad tym.
Dlaczego mamy czytać tylko książki obcojęzycznych autorów - wszak Polacy nie gęsi i swoich stolarzy mają.....
Jestem za a nawet przeciw

P.S.
Żeby nie było... Ja to wszystko na poważnie