No to ja skręcam a jak prywatnie robię,
Czyli że jak robisz dla kogoś to nie zgrzewasz ?
Wypowiedź zmanipulowana.
Cytat: krzyś48 w Maj 17, 2016, 13:30:03 pm
No to ja skręcam a jak prywatnie robię, dodatkowo zgrzewam, skręconą końcówkę robiąc kulkę
Tyle powinieneś kolego o moim imieniu zacytować
-czyli jawna manipulacja wypowiedzią i PRL-lowskie przepychanki z kolegą
często problemem instalacji elektrycznych jest zły dobór bezpieczników. Często przez niewiedzę monterów zakładane są bezpieczniki zbyt wolne albo źle dobrane amperażowo
-monter tylko montuje a oblicza ,dobiera i schematy rysuje projektant
Po pierwsze to nie ma racji Krzys48 ze kable moze wymienić każdy. Owszem za skrzynką z bazpiecznikami tak, ale nie ten doprowadzający prąd do skrzynki.
A właśnie mógłbym i to z niewykwalifikowanym gospodarzem(no chyba że o czymś nie wiem albo coś się zmieniło)Gdzie nie mam racji?
Przyznaję się do niewiedzy w kierunku OC dla wykonawców,co jasno wytłumaczył mi Krzysiek,bo za cholerę nie byłem w stanie zrozumieć dlaczego to ja odpowiadam za jakość materiału-rozumiem za wykonanie mojej pracy ale za materiał?Nikt nie wspomniał że to ja powinienem dochodzić gwarancji od sklepu a on dalej.Wszystko się bierze stąd panowie i panie że jeszcze jest tak że zleceniodawca kupuje a ten słynny fachowiec z tego wykonuje pracę.Ale chwała wam panowie że przekazujecie jak to powinno normalnie wyglądać czyli standard.
Nawet wykopanie durnego rowka na kabel jest odpowiednio uregulowane. Odpowiednia głębokość, podsypka z.piasku, tasma przykrywajaca z napisem ze pod spodem jest kabel zasady w jakij odległości mogą się przycinać z innymi mediami.
Zgadza się ,a wiesz ile jest awarii przy kopaniu stoi gość z planami ,a tu gdzie nie powinno być nic są kable albo nie ma nic-wiem teraz zaczynają wchodzić standardy ,kable są nanoszone na mapki za pomocą nowoczesnych technologi GSM(chyba się nie pomyliłem z nazwą)
No i doszedłem do sedna wypowiedzi z rana jakoś ładniej napisałem ale skasowało mi się
Sorry jeszcze raz Lirorobert ale jak co niektórzy zarzucają mi nie uczciwość ,podwójne standardy to mnie trochę zalewa

wiem że co niektórzy piszą z telefonów może to i uciążliwe(przyzwyczaiłem się że brak jakiś znaków ale często przekręcane są słowa)starajmy się pisać poprawnie a zwracam się nie tylko do ciebie(bez urazy)
A żeby nie było jak to w życiu,podsumował mnie kolega
Khy khy, znacząco zakaszlał i odesłał do: http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/miejsce-przecinka;12375.html
Czyli na każdego coś się znajdzie
Pozdrawiam i miłego popołudnia
Kol.Velsyster staram się ale jak widzisz (czytasz)nie zawsze wychodzi