14 Maja 2026, 11:28:33 czas Polski

Autor Wątek: Warsztato-komórka  (Przeczytany 12093 razy)

Offline Grzegorz58

Odp: Warsztato-komórka
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Lipca 2016, 13:53:50 czas Polski »
Belki oprócz tego że pomalowane stoją i leżą na papie. Jak rozbierałem starą komórkę trzydziestoletnią z okładem to słupy były przy ziemi rzeczywiście spróchniałe ale stała tyle lat że przeżyła poprzednich właścicieli, myślę że ta przeżyje mnie. 

Offline Grzegorz58

« Odpowiedź #31 dnia: 10 Sierpnia 2016, 14:25:33 czas Polski »
post ku przestrodze
Przybiłem (przykręciłem) deski na połowie tylnej ściany, położyłem płyty osb na dachu. Pokryły prawie cały dach, zabrakło pasa szerokości około 30cm na samej krawędzi, więc zacząłem uzupełniać deskami ale wtedy zaczął padać deszcz to przykryłem całość plandeką. (zdjęć nie zdążyłem zrobić niestety) Po jakimś czasie wszedłem na dach aby sprawdzić czy przypadkiem gdzieś nie podwiało i płyta nie moknie i zapomniałem, że pod plandeką są miejsca bez desek i ...  :( stało się, następne prace za jakieś 3 miesiące a może i dopiero w przyszłym roku, powód? spadłem z dachu wys.ok.2,5m złamałem nogę w kostce i kość strzałkową. Teraz mam dwie śruby w nodze i piękne, czerwone jak ferrari  ;) dwie nowe kule i śmigam po domu. Będę z przyjemnością czytał wasze posty. Mogę zamieścić jedynie zdjęcie moich ferrari-kul. 

kerry

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Sierpnia 2016, 14:35:11 czas Polski »
Mogę zamieścić jedynie zdjęcie moich ferrari-kul.
Dawaj! :)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Sierpnia 2016, 17:38:14 czas Polski »
No to masz dużo wolnego czasu na czytanie i filmy na YT ;D powrotu do zdrowia życzę.

Offline Grzegorz58

« Odpowiedź #34 dnia: 10 Sierpnia 2016, 20:44:38 czas Polski »
Dzięki za życzenia zdrowia, pewnie będę sporo filmików oglądał a poniżej moje super kule i mój kulas w gipsie.

Offline Jarek Pa

« Odpowiedź #35 dnia: 10 Sierpnia 2016, 20:54:16 czas Polski »
Szybkiego powrotu do zdrowia

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #36 dnia: 10 Sierpnia 2016, 20:57:46 czas Polski »
Powrotu do zdrowia.
A tak na marginesie, to teraz jak nie dokończysz prac na dachu to tą płytę OSB przemoczy i będzie do wymiany.
Chyba musisz kogoś poprosić żeby do dobrze zabezpieczył.
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline Grzegorz58

« Odpowiedź #37 dnia: 10 Sierpnia 2016, 21:04:12 czas Polski »
mam dwie rolki papy ale oczywiście sam tego nie położę, czy plandeki wystarczą, takie ogrodowe niebieskie lub inne kolory? na razie leży taka niebieska ale obawiam się że długo nie wytrzyma. Dziękuję jeszcze raz za życzenia zdrowia. Przyznajcie że kule w ładnym kolorze.
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpnia 2016, 21:07:01 czas Polski wysłana przez Grzegorz58 »

kozio

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 10 Sierpnia 2016, 23:10:54 czas Polski »
Kolor słaby raczej...
W moim tv Rubinie mam lepsze ;)

kerry

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Sierpnia 2016, 07:25:44 czas Polski »
i mój kulas w gipsie.
Dżizus! Nie strasz mnie tak rano! Wzrok jeszcze nie odzyskał ostrości i człowiek ledwo odróżnia "l" od "t"! :)

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #40 dnia: 11 Sierpnia 2016, 07:39:01 czas Polski »
To się nie łamie. Pan zdał, Pani się zdawało ;)

Offline Grzegorz58

« Odpowiedź #41 dnia: 11 Sierpnia 2016, 08:44:33 czas Polski »
Dzięki, rozbawiliście mnie z rana od razu mniej boli noga.

krzysiek_z

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Sierpnia 2016, 13:58:19 czas Polski »
Zdrowiej szybko ! Wypiję za Twoje zdrowie z sobotę na weselu :) Też jak czytałem za pierwszym razem pomyślałem że to się nie łamie ;D

Jakiś miesiąc temu miałem iść na ślub to arecki robił manicure frezarką. Teraz idę na drugi ślub i spadłeś z dachu... Więc lojalnie uprzedzam, ze 3. 09 lub 10.09 tez idę na ślub więc uważajcie na początku września na siebie

Offline Grzegorz58

« Odpowiedź #43 dnia: 13 Sierpnia 2016, 13:22:19 czas Polski »
Może przed każdą taką imprezą idź na jakieś odczynianie, egzorcyzmy etc... ,bo całe forum nam wyeliminujesz z prac domowych i innych. A propos prac domowych to jest chyba jedyna korzyść posiadanie nogi w gipsie.  ;)

Offline terminux

« Odpowiedź #44 dnia: 13 Sierpnia 2016, 22:01:49 czas Polski »
Dużo zdrowia życzę. Moja pani też miała złamaną kostkę i teraz nie czuje żadnych problemów. Czasem nawet mówi, że ta złamana noga lepiej działa niż zdrowa - a to za sprawą rehabilitacji. Nie łam się i głowa do góry - będzie dobrze!
P.s.
A wiesz jak się potem do roboty nie chce wracać? Ja byłem na zwolnieniu prawie pół roku jak złamałem sobie cztery kości w stopie więc wiem co piszę :).