03 Maja 2026, 17:40:25 czas Polski

Autor Wątek: spotkał sie ktoś z czymś takim?  (Przeczytany 2944 razy)

Offline kk111222

spotkał sie ktoś z czymś takim?
« dnia: 07 Czerwca 2016, 16:03:17 czas Polski »

Offline Wojtek Ś

Odp: spotkał sie ktoś z czymś takim?
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Czerwca 2016, 16:07:00 czas Polski »
Widzę ten sprzęt po raz pierwszy ale zastanów się co zrobisz za pomocą jego mocy :) elektronarzędzia mają obecnie większy zakres mocy niż to cudo.
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)

Offline kk111222

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Czerwca 2016, 16:26:46 czas Polski »

Offline Filip

« Odpowiedź #3 dnia: 07 Czerwca 2016, 17:18:25 czas Polski »
Wstrzymaj się z zakupem, jak możesz, i poczekaj na tego DeWalta.
Często tak miałem, że napaliłem się na jakiś typ maszyny, miałem konkretny model, ale jak przychodziło do wyjazdu po nią - sprzedana. I wtedy na siłę szukałem czegoś podobnego. Po czasie dawałem sobie spokój, obserwując dalej aukcje, aż pojawiło się coś ciekawego. Wtedy już się nie wahałem. Pośpiech nie jest dobrym doradcą.
Co do tej maszyny z 1. postu. Jedyne, co na niej możesz zrobić, to krzywdę...sobie i innym.

Offline piotrs

« Odpowiedź #4 dnia: 07 Czerwca 2016, 19:22:42 czas Polski »
dokładnie tak jak piszę Filip - wstrzymaj się i czekaj na DW. Najlepiej zadzwoń do gościa, który sprzedawał DW jest duża szansa, że coś dla Ciebie sprowadzi.

Offline grzechu83

« Odpowiedź #5 dnia: 09 Czerwca 2016, 11:00:20 czas Polski »
Pierwsze urządzenie - tak jak pisali poprzednicy.
Drugie urządzenie - moim zdaniem niewarte ceny. Wyrówniarka i grubościówka pewno będą ok. Wiertarka pozioma - upierdliwe ustawianie stolika, ale też powinna być ok. Ale największy problem jest z pilarką, a raczej jest stolikiem - nie jest on przesadnie sztywny, jest dość mały, a jego akcesoria to raczej gadżety. Przykładnica kątowa może przyjąć tylko małe elementy, a ustawienie przykładnicy równoległej RÓWNOLEGLE do piły to prawdziwe wyzwanie, które trzeba powtarzać dla każdego elementu o innej szerokości niż poprzedni.
Sam mam podobne urządzenie, choć za prawie połowę tej ceny i dopiero po wmontowaniu go w stół nabrało dla mnie (kompletnego amatora) sporej przydatności.

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Czerwca 2016, 23:10:44 czas Polski »
Poradzę Ci to samo co koledzy. Zwróć uwagę na "moc" tej maszyny ( 800W) i porównaj ją z osiągami małych frezarek tzw. jednoręcznych do obrabiania krawędzi . Daj sobie z tym sprzętem na wstrzymanie  ;)