22 Kwietnia 2026, 02:00:28 czas Polski

Autor Wątek: Notatnik stolarza :)  (Przeczytany 1922 razy)

Offline drewniak

Notatnik stolarza :)
« dnia: 08 Czerwca 2016, 18:04:22 czas Polski »

Cześć!

Tak się składa, że mam możliwość zaprojektowania notesu A6, który będzie jako 'gadżet' reklamowy rozdawany tu i ówdzie wśród osób zajmujących się stolarstwem. Założenie jest takie, aby notes był jak najbardziej użyteczny - np. posiadał zarówno kratkę do rysowania schematów jak i co 1 cm pogrubioną linię do robienia numerowanych zapisków, okładka jest jednocześnie linijką, itp :).
Jednym słowem rzeczy, które się mogą przydać gdy na szybko chcemy np. pozapisywać wymiary, zrobić listę potrzebnych elementów, coś naszkicować 'w terenie', itp.

W związku z tym mam pytanie, czy macie jakieś pomysły co może się przydać jeszcze w takim notesie - np. druga okładka o wymiarach 13x10 cm jest cała do zagospodarowania czymś przydatnym - np. jakąś tabelą z najczęściej stosowanymi przelicznikami, itp.

Jako, że jestem amatorem to pytanie głównie kieruje do osób zajmujących się tym bardziej profesjonalnie :). Na koniec podzielę się  projektem, trochę gotowych notesów też się znajdzie na pewno :)

Offline Filip

Odp: Notatnik stolarza :)
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Czerwca 2016, 18:38:14 czas Polski »
Wartości trygonometryczne się przydają.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #2 dnia: 08 Czerwca 2016, 19:00:06 czas Polski »
Wykarz dyzurujacych okulistow w rejonie. A tak na powaznie ciezkie pytanie zadajedz bo nie ma takiej rzeczy ktora by zmiescila sie na tym a zarazem byla cenna informacja. Powtarzalne rzeczy raczej w glowie sila rzeczy sie ma.
Ale bajer jest bajer i z ciekawosci bede watek sledzil.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Klo

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Czerwca 2016, 19:27:06 czas Polski »
Nasz kolega zrobił notatnik stolarza. :)

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Czerwca 2016, 20:17:22 czas Polski »
Ja też mam fajny notatnik ( niżej zdjęcie z ostatniej roboty przy jętkach) - mam tylko kłopot z włożeniem go do kieszonki, deska ma prawie metr długości ;)

Offline drewniak

« Odpowiedź #5 dnia: 08 Czerwca 2016, 20:57:54 czas Polski »
Wartości trygonometryczne to może być dobry pomysł :).

Założeniem notatnika ma być właśnie ograniczenie targanych ze sobą desek i ścinków z zapiskami ;)

W załączniku wrzucam jak projekt wygląda obecnie. Kartki od góry są spięte spiralą - stąd zostawione wolne miejsce bez zadruku.