05 Maja 2026, 09:14:37 czas Polski

Autor Wątek: Pas narzędziowy.  (Przeczytany 6499 razy)

Offline pawel49

Odp: Pas narzędziowy.
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Czerwca 2016, 20:18:53 czas Polski »
W tej kamizelce by wszedł raczej. Chcesz to sprawdzę, bo mam kątownik i kamizelkę :D

Offline Henry

« Odpowiedź #16 dnia: 12 Czerwca 2016, 21:08:33 czas Polski »
Mi wystarczają kieszenie w fartuchu na ołówki i miarki, a większe rzeczy mam w skrzynce. No ale po dachu nie da się z tym łazić.
To chyba najlepiej znaleźć krawca który szyje z kordury i zamówić kieszenie do zwykłego paska.

Offline peter

« Odpowiedź #17 dnia: 12 Czerwca 2016, 22:03:27 czas Polski »
Od siebie mogę polecić dobre spodnie z dużą ilością kieszeni np snickers. pas skórzany mam i leży nieużywany ( zbyt sztywny,niewygodny) do wkrętarki kabura, nie wzystkie mają zaczepy moje np hitachi, milwauuke,zielony bosch nie posiadają. kamizelkę często używają elektrycy .

Offline krzyś48

« Odpowiedź #18 dnia: 12 Czerwca 2016, 22:09:04 czas Polski »
A mnie w pracy dali 8) coś podobnego

Kieszenie można zdjąć założyć-co w danej chwili potrzebne a nawet dokupić.A ten pas co pokazałeś kolego przypomina mi mój stary kupiony ale nie  za takie pieniądze,fakt trochę mniej kieszeni ale nie wygodnie się z nich wyjmowało wkręty(skóra za miękka przynajmniej na moim)
http://www.narzedziak.pl/topex-pas-monterski-wzmocniony-79r402.html

http://www.narzedziak.pl/proline-pas-monterski-wzmacniany-z-3-osobnymi-kieszeniami-52012.html
« Ostatnia zmiana: 12 Czerwca 2016, 22:11:40 czas Polski wysłana przez krzyś48 »

Offline marcin6391

« Odpowiedź #19 dnia: 12 Czerwca 2016, 22:54:32 czas Polski »
Mam podobny, jak kolega wyżej pokazał.
Chwalę sobie - przydatny na wysokościach.
Braciak ma skór zany - też zadowolony

Offline sebacmielow

« Odpowiedź #20 dnia: 13 Czerwca 2016, 06:18:05 czas Polski »
Mam skórzany i tego topexa, ten drugi lepiej się sprawdził do pracy na dachu. Ze skórzanego źle się wkręty wyciągało.

Krajmesel

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Czerwca 2016, 21:53:37 czas Polski »
Ps. A olowka i tak sie zawsze szuka ;D Tego nie przeskoczysz i tak juz musi byc ;) Mam teorie o czwartym wymiarze tlumaczaca to zjawisko ale za malo wypiliscie by wziac mnie na powaznie ;) ;D

to jest jakaś prawda objawiona ;)

a co do pasa na dachu niezbędny ale jak dla mnie tylko z szelkami. Na ziemi jak sie ktoś przyzwyczai to czemu nie

Offline terminux

« Odpowiedź #22 dnia: 14 Czerwca 2016, 07:32:08 czas Polski »
Miałem kiedyś pas narzędziowy, ale bardzo szybko przestałem go używać. Miał dwie duże kieszenie, kilka mniejszych, uchwyty na śrubokręty czy inne drobne narzędzia, uszyty był z jakiejś skóry i na początku ta skóra wydawała mi się lekko za twarda. Po kilku dniach pozbyłem się go.
Był niewygodny, przeszkadzał przy kucaniu i wychodzeniu na drabinę i dodatkowo niemiłosiernie grzał w .... no wiecie w co ;).
A i tak wszystko mi ginęło :).
Wolę kieszenie.

Offline wronks

« Odpowiedź #23 dnia: 14 Czerwca 2016, 08:28:43 czas Polski »
Zawsze marzyłem o pasie, podglądając takie rozwiązanie w amerykańskich filmach (ze 20 lat temu ;)). Teraz sam używam podobnego i uważam, że jest niezastąpiony w pewnych sytuacjach. W stolarce, podczas pracy przy warsztacie czy strugnicy to może niekoniecznie. Jednak przy pracach elektrycznych, budowlance (choćby kręcenie GK - śruby i wkrętarka zawsze pod ręką) jest bardzo użyteczny. Trzeba się tylko nauczyć odkładać narzędzie powrotem do pasa hehe.

Offline marcin6391

« Odpowiedź #24 dnia: 14 Czerwca 2016, 11:08:07 czas Polski »
Mnie się w takim dobrze robi - wszystko pod ręką

Offline terminux

« Odpowiedź #25 dnia: 14 Czerwca 2016, 13:39:48 czas Polski »
Trzeba się tylko nauczyć odkładać narzędzie powrotem do pasa hehe.
Aaaa, to może o to chodziło! Ja zawsze miałem różne rzeczy w innych miejscach niż się spodziewałem ;)

Offline Kali

« Odpowiedź #26 dnia: 14 Czerwca 2016, 15:16:03 czas Polski »
I ja się pochwale. Mam pas z LM dextera do którego dokupiłem jedynie uchwyt na młotek. Jest bardzo wygodny i poręczny. Polecam.

Offline Morświn

« Odpowiedź #27 dnia: 15 Czerwca 2016, 18:53:18 czas Polski »
Pas już u mnie, odczucia z użytkowania wrzuce jak poużywam. Narazie rozgryzłem po co jest ta środkowa kieszeń;D

Offline krzyś48

« Odpowiedź #28 dnia: 15 Czerwca 2016, 19:07:46 czas Polski »
A jak popieścisz to i flaszkę zmieścisz :P
 ;D

Offline Rizer

« Odpowiedź #29 dnia: 15 Czerwca 2016, 22:22:15 czas Polski »
A ja wszystkie ,,dynksy" podręczne typu ołówek, siekiera, piła, miarka wkładam za pas przy spodniach. A czasami wezmę sobie jakąś demobilową ładownicę(dużo miejsca ma w środku) i do pasa przypne. Ale tak jak było wcześniej napisane - ołówka zawsze trzeba szukać :D Ja mam ołówki w paru miejscach w warsztacie i to ułatwia sprawę :)

- Tapatalk

,,Dla człowieka który ma tylko młotek, wszystko zaczyna wyglądać jak gwóźdź"
                                                                Abraham Maslow