No i stalo sie to czego najbardziej sie obawialem ... czyli namieszaliscie mi w glowie

No ale OK po to tu jestem, a wiec pokolei.
Obecnie uzywam bardzo wysluzona pile "STARKRIO TGL 250 M" (pierwsze zdjecie) dlatego juz najwyzszy czas przejsc na cos nowego. Jest to 2w1 czyli pila stolowa i ukosnica dlatego planuje ja uzywac w puzniejszym czasie tylko jako ukosnice. z reszta sami widzicie na czym teraz musze pracowac

O zaglebiarce tez juz kiedys myslalem ale jednak sklanialbym sie do pily stolowej.
Wracajac do waszych sugestii Bosch PTS10 i Makita MLT100 troche poczytalem na ich temat tu i tam:
http://www.narzedzia.pl/artykuly/pila-stolowa-bosch-pts10-czy-makita-mlt100,4366.html+ opinie uzytkownikow co zakupili te produkty ( zero czasu w pracy by pracowac

)
No i obie maja swoje + i - ale to zrozumiale tak samo jak z tym Einhell'em choc malo info na internecie o nim jest bo stosunkowo nie dlugo jest ten model w sprzedazy.
Teraz kwestia finansowa oto ceny w DE za ile moge je dostac (pierwsze 2 w OBI + a Makite Online -) a ceny porownawcze w PL wyszukalem na Ceneo.pl (tez najtaniej jak bylo mozna) i tu mala niespodziana w DE taniej niz w PL

oczywiscie ceny pil sa juz razem z stolami do nich dedykowanymi.
Nazwa | PL | DE | Moja Cena |
TE-CC 1825 U | . 1400 zl . | 280 € | 247 € |
PTS 10 T | 1624 zl | 340 € | 290 € |
MLT 100 X | 2380 zl | 490 € |
Na te 2 pierwsze dostane znizke w OBI dzieki znajomemu

Z tych wszystkich informacji co udalo mi sie zdobyc to Einhell posiada przykladnice z 2 punktami zaczepienia czyli tak samo ja Bosch a makita tylko 1, znow stojak/nozki Einhell ma z kulkami dlatego dla mnie to + bo bedzie bardziej mobilna a bosch nie posiada ich.
Sam posiadam kilka urzadzen Einhell z seri Expert i jak dotychczas nie zawiodlem sie na nich dlatego tez zwrocilem uwage na ta pile bo mnie zaciekawila.
Znow od znajomego co siedzi w handlu dowiedzialem sie dlaczego jest taka roznica w jakosci na tych urzadzeniach w DE i PL i przykladem tego jest jeden post gdzie urzytkownik pisze o zakupie PTS 10 na allegro od gościa który handluje "sprzętem ze zwrotów pospedycyjnych" to sa wlasnie te sprzety co w DE klienci zwrocili do sklepow bo im sie nie spodobal lub byla jakas mala wada i to wszystko idzie na export lub jest wyczyszczone na nowo zapakowane i znow sprzedawane jako nowe ale juz nie w DE tylko na exporcie. Dlatego jest tak wiele opini na temat jednego urzadzenia.
Tak samo jak w moim przypadku jezeli by bylo tak jak pisze "prezio" jakby byl jakis problem z rownosciami blatu, nie trzymania katow itp to mam 2 tyg czasu na testy i w razie czego poprostu ja oddaje spowrotem bo nie spelnia moich oczekiwan lub wtedy bym wymienil na np Boscha.
Byc moze zdecyduje sie na tego Einhella i bede testerem

ale jeszcze poczekam co wy powiecie bo w sumie wszystko jest z Chin (tam robione) i tak jak pisalem wczesniej nadal mam metlik w glowie...