No to pokolei.
No cóż, pozostaje życzyć zadowolenia z gratów
Patrzac na poprzednie zdjecia z postu #8 na czym teraz cialem to napewno bede zadowolony.
przed założeniem tego wątku wiedziałeś co kupić
Nie wiedzialem na 100% czy ja kupie, dlatego zalozylem ten temat aby dowiedziec sie o jakichkolwiek alternatywach itp.
festool ts55 jest tańsza o ok 100PLN
+ szyna prowadzącej (dostępna za dodatkową opłatą)
W Polsce ceny sa podobne ale tu w Niemczech juz sprawa wyglada calkowicie inaczej. Najtanszy fs55 REBQ z szyna 140cm = 465€ (fs 55 RQ-Plus 399€) za Einhell'a dalem 240€ ( z znizka)
Jak gadałeś ze sprzedawcami - ..... - to co mieli Ci powiedzieć? Wiadomo ze swój asortyment zachwalali i jeszcze nawet odkurzacz Ci opierdzielili.
Wiec tak :
- Obi mieli na stanie 3 Bosche PTS 10, Einhell na zamowienie - Sprzedawca z ktorym juz sie troche znam powiedzial ze jakby mial on kupowac dla siebie wybral by Einhella i mi to tez radzi (Einhell i Bosch w tej samej cenie tylko Bosch bez nozek)
- Hagebaumarkt mieli obydwie na zamowienie cena tez podobna a odpowiedz to ze obydwie sa tak samo dobre a w Einchellu mam dodatkowo nozki za ktore w Boschu musze dodatkowo zaplacic i dodatkowo dodal ze tu niestety musze za firme doplacic dlatego osobno nozki trzeba dokupic a on mi zamowi co bede chcial gdyz cena za obydwie taka sama 299€
- Self mieli Einchella Bosch na zamowienie a odpowiedz ze Einchell z tym modelem nie odbiega konkurencji ale i to i to w Chinach jest robione.
- Hornbach (chyba gosciu mial zly dzien) Obydwie tna dobrze i sa w tej samej cenie mam wziasc ta ktora mi sie bardziej podoba....(acha)
A co do odkurzacza to nie oni mi go sprzedali tylko sam sobie go wzialem porownujac paramatry do Karcher MV 6 P Premium i o dziwo Einhell mial troche lepsze parametry niz on, no i o 50€ Tanszy a i tak bede potrzebowal go teraz wiec jak narazie jestem bardzo zadowolony z niego bo weekend mial tes i przeszedl go pomyslnie.
Einhell vs zagłębiarka Festool. To dla mnie jak porównanie malucha do mercedesa ...... albo autor wątku nie widzi różnicy (w co bardziej wierzę)
Moze tak byc dlatego pytam tu i tam i nie wykluczone ze kiedys kupie ta zaglebiarke, ale jak narazie po przemysleniach co jeszcze bedzie potrzebne i jak to bede uzywal zdecydowalem sie na Einchela.
Myślę że autor nie bardzo wie czego się spodziewać po maszynach. Nie można gi za to winić.
Dzieki

i tez sie w pelni z tym zgadzam gdyz tak jak pisalem wczesniej jestem samoukiem a teraz powoli kupuje sprzet aby mozna bylo sie uczyc i szkolic a z biegiem czasu dojda kolejne.
Jego decyzja jego wybor jego konsekwencje.
Zgadam sie w pelni, a wybralem tak gdyz nikt jeszcze tutaj jej nie posiada i bycmoze bedzie to naprawde dobry konkurent innych pil stolowych, zobaczymy jak dojdzie.
Osobiscie wychodze z zalozenia ze jezeli narzedzia zarabiaja na siebie, to warto inwestowac, jezeli jest to hobby - decyzja hobbisty.
Dokladnie ja to kupuje do siebie do domu jako hobby bo nie zyje z tego ale czasem lubie sobie cos skrecic i zbudowac wiec w zupelnosci mi ona powinna wystarczyc, a wiadomo jakbym to mial zawodowo robic lub czerpac z tego pieniadze to oczywiste ze zainwestowalbym znacznie wiecej bo wtedy pila by sie zwrocila a tak nie uszczuplajac za bardzo portfera i wyrozumialosci zony bede powoli kompletowal sobie moje pomieszczenie do pracy

Musi byc wymienna wkladka/zero tolerance bo to pomaga przy czystszym cieciu. Tego nie ma w Einhellu
Tu mozna zbudowac DIY blat przesuwny jak naprawde bedzie mi na tym zalezalo

ale czas pokaze jak bedzie to wychodzic.
Dlatego przepraszam niektorych ze podnioslem im cisnienie

sam tez czekam w niewiedzy jak to naprawde bedzie dzialac.
W razie czego jestem tak ugadany w Obi z tym gosciem ze jak juz ja bede mial, potestuje ja i jak niestety serio okaze sie ze nie spelnia moich oczekiwan mam mozliwosc do 2 tyg ja oddac lub wymienic na PTS 10 dlatego takie male zabezpieczenie sie przyda w razie W.
Wiec przetestuje ten model dla siebie i dla was a wyniki tez tu obublikuje razem ze zdjeciami, wiec jak mozecie podajcie mi jakies przyklady co i jak mam potestowac co pociac co pomierzyc jak ulozyc itp.