12 Maja 2026, 08:43:30 czas Polski

Autor Wątek: Wątek "Przedstaw się"  (Przeczytany 8293 razy)

Offline karol23a

Odp: Wątek "Przedstaw się"
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Maja 2014, 06:12:06 czas Polski »
Dałem odpowiedź ,a le jej nie widzę. Pozdrawiam.
POLECAM
dewalt

Offline Szczepan

• Hero Member
  • Ocena +44/-0
  • ARS LONGA VITA BREVIS
  • View Gallery
    • Snycerstwo
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Maja 2014, 07:51:40 czas Polski »
To i ja swe dwa grosze dorzucę... Kwestia przedstawienia się jest raczej niepodważalna - należy to zrobić chociażby przez grzeczność. Wiadomo, że są użytkownicy którzy rejestrują się po to by obserwować forum i są tacy którzy pytają, włączają się w dyskusję. Pierwszy typ to użytkownicy pasywni a drugi aktywni. Wiele wątków w dziale "Przedstaw się" zaczyna się od zdania: "postanowiłem się ujawnić, w końcu się przełamałem, itd." Tak że użytkownik który potraktuje forum i ludzi z nim związanych poważnie, prędzej czy później przedstawi się. A zmuszanie na siłę raczej mija się z celem. Bo przecież kto zweryfikuje to, co użytkownik wpisze. Pozostaje jeszcze kwestia nadawania uprawnień użytkownikom przez admina/moda. Jakby nie patrzeć trochę czasu to też zabiera. Czy w takim razie mamy prawo nakładać taki obowiązek na Jarka, Lidkę, Armagedona? :) Sprawę może by ułatwiło podejście w sposób czysto praktyczny. Na przykład: "Aktywacyjne piątki". Wpisać w regulaminie punkt, że konta użytkowników chcących zyskać pełny dostęp do forum, tj: włączanie się w dyskusję, oglądanie zdjęć, aktywowane są w każdy piątek wieczorem. Mogą pojawić się głosy, że niektórzy rejestrują się na forum by szybko uzyskać odpowiedź na nurtujące pytanie i czekanie kilka dni na aktywację konta będzie zniechęcające. Moim zdaniem, do szybkich odpowiedzi jest google :)
Albo może po prostu, zostawić sprawę tak jak jest. W końcu do tej pory wszystko "działa" sprawnie ;)

mily68

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Maja 2014, 19:02:15 czas Polski »
Nadawanie uprawnień jest moim zdaniem upierdliwe i "góra" na to nie pójdzie. Sugerowałem, żeby w mailu aktywacyjnym było wyraźnie napisane, że my, użytkownicy forum życzymy sobie aby pierwszy post napisać w dziale "Przedstaw się", jak również aby dodać stosowny punkt w regulaminie. Póki co, Jarek zbywa temat milczeniem licząc chyba na to, że sprawa "przyschnie" albo temat będzie "nie do opanowania" i sobie odpuścimy. Ja go rozumiem - nie chce odstraszać nowych forumowiczów. Licznie odwiedzany portal z dużym ruchem to pieniądze i sponsorzy, wiadomo.
Moim zdaniem, do szybkich odpowiedzi jest google
o czym czasem wszyscy zapominamy ;)
 Już pisałem, że wg mnie TO forum jest szczególne dzięki nam - forumowiczom bo to MY tworzymy fajną (jak mniemam) atmosferę pełną koleżeńskości i bezinteresowności. Nie wiem jak inni ale ja nie mam ochoty pomagać cwaniakom którym szkoda paru minut na przywitanie się a którzy oczekują szybkiej odpowiedzi i podania wszystkiego "na tacy". Najczęściej nawet nie używają "szukajki" bo (być może) im się nie chce albo też żałują czasu.
Jeśli ktoś nie chce wchodzić do tego działu - nie musi
Owszem, nie musi.  Zatem i my nie musimy odpowiadać na jego pytania, prawda? I to jest ta dyscyplina o której ktoś pisał na poprzedniej stronie.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #48 dnia: 24 Maja 2014, 19:36:43 czas Polski »

Już pisałem, że wg mnie TO forum jest szczególne dzięki nam - forumowiczom bo to MY tworzymy fajną (jak mniemam) atmosferę pełną koleżeńskości i bezinteresowności. Nie wiem jak inni ale ja nie mam ochoty pomagać cwaniakom którym szkoda paru minut   na przywitanie się a którzy oczekują szybkiej odpowiedzi i podania wszystkiego "na tacy" Jeśli ktoś nie chce wchodzić do tego działu - nie musi
Owszem, nie musi.  Zatem i my nie musimy odpowiadać na jego pytania, prawda? I to jest ta dyscyplina o której ktoś pisał na poprzedniej stronie.
Święta prawda  :)
 Od siebie dodam że każda wiadomość wysłana przez gościa "upomnianego"powinna być potraktowana milczeniem no i niestety "minusem"Jarek ma kupę roboty z filmami ,załatwianiem  promocji forumowiczom :)  i to my dbajmy o to żeby był porządek,i nie bać się zwracać uwagi jak wątek dryfuje w niewłaściwym kierunku(mam na myśli siebie  :P i uwagę  Tomkaz )staram się, i mimo "młodego" wieku uczę się   ;D