22 Czerwca 2026, 21:01:37 czas Polski

Autor Wątek: Bagel - brzmi smacznie ale mierzy  (Przeczytany 7070 razy)

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
Odp: Bagel - brzmi smacznie ale mierzy
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Lipca 2016, 14:50:05 czas Polski »
0.5% to bardzo duzo. Nie.zauwazylem tego.
Z tego tez powodu zawieszam temat kupna. Zbyt drogi na takie niedokladnosci.

Offline Przemcio

« Odpowiedź #31 dnia: 08 Lipca 2016, 15:12:04 czas Polski »
Ja też wcześniej nie. Za granicą nie zawsze mam internet :( wiec nie wczuwałem sie w sprawę. Dopiero po poście kolegi sgt_raffie postanowiłem zgłębić temat :( można powiedzieć że uratował nam tyłki :)

Na filmie kozak ale niestety tylko zabawka :( napewno nie przydatna dla naszych potrzeb :(

Offline tcx

« Odpowiedź #32 dnia: 08 Lipca 2016, 19:15:42 czas Polski »
No fakt. Zbyt duza ta niedokladnosc. Mam nadzieje, ze wrocimy do tematu jak popracuja nad tym.

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 08 Lipca 2016, 19:21:28 czas Polski »
Ja też wcześniej nie. Za granicą nie zawsze mam internet :( wiec nie wczuwałem sie w sprawę. Dopiero po poście kolegi sgt_raffie postanowiłem zgłębić temat :( można powiedzieć że uratował nam tyłki :)

Na filmie kozak ale niestety tylko zabawka :( napewno nie przydatna dla naszych potrzeb :(

Znaczy się, tam jest napisane że 0.5% to maksymalny błąd pomiarowy przy temperaturze pokojowej. Wiec istnieje szansa, że ten błąd będzie dużo mniejszy mniejszy. Ale z drugiej strony, jak temperatura nie będzie "pokojowa" (cokolwiek to oznacza), to może być i większy. Jak pisałem, sam pomysł super, jak będzie Gen2 to może się warto zastanowić.

Offline Rizer

« Odpowiedź #34 dnia: 09 Lipca 2016, 00:27:23 czas Polski »

No ale zapewne jak się pojawił pierwszy samochód to właściciele dorożek lodobnie myśleli. Po co komu taki skomplikowany pojazd skoro mozna mieć konika i buę na kolach.

pozdrawiam.

Ale popatrz na to z innej strony, jak to kiedyś zasłyszałem - ,,jak samochód nawali to stoi, a jak koń nawali to jedzie dalej". :D  Tak serio to może taka miarka w przyszłości być na porządku dziennym. Kto wie. Ale przynajmniej ja na razie zostane przy łamaniu patyczków ;) (  tam nie ma błędu pomiarowego. Jak złamiesz, tak się długość patyczka nie zmieni. :D )

- Tapatalk

,,Dla człowieka który ma tylko młotek, wszystko zaczyna wyglądać jak gwóźdź"
                                                                Abraham Maslow

Offline Morświn

« Odpowiedź #35 dnia: 09 Lipca 2016, 01:50:04 czas Polski »
Jak złamiesz, tak się długość patyczka nie zmieni

Nie zapominaj o wilgoci ścieralności i wiele wiele innych ;D

A tak na serio to fajny bajer ale nie za taką kasę w takim standardzie :-\

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #36 dnia: 09 Lipca 2016, 08:43:32 czas Polski »
Fajny gadzet jest. To fakt. Ale pomijajac juz ten blad pomiaru to zastanawia mnie jedno. Powiedzmy mam deske i chce na niej odmierzyc co 100mm kreske. Miare zwykla rozwijam i rysuje kreski a tu na sznurku nie ma podzialki wiec czemu ma to sluzyc ? Poza mierzeniem krzywizn w czym ta miarka mialaby byc lepsza ? Fajny gadzet ale troche nieuzyteczny wedlug mnie. No chyba, ze cos przeoczylem.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.