01 Maja 2026, 22:45:42 czas Polski

Autor Wątek: Narzędzia z Biedronki :)  (Przeczytany 17908 razy)

Offline telengi

Narzędzia z Biedronki :)
« dnia: 07 Lipca 2016, 17:09:14 czas Polski »
Hej,

Od poniedziałku zaczyna się promocja na narzędzia w biedronce, będzie strug elektryczny, szlifierka taśmowa i kilka innych narzędzi.
Link tutaj: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,570,title,Warsztat-majsterkowicza

Przy okazji od razu zapytam co myślicie o tym strugu i szlifierce. Jestem zainteresowany bo nie mam takiego sprzętu ale sam jeszcze nie wiem czy go potrzebuję :)
Dlatego zastanawiam się czy nie warto kupić takiego, zobaczyć czy się przydaje, jak się spisuje i wtedy pomyśleć o czymś lepszym na przyszłość.

;D

kozio

• Gość
Odp: Narzędzia z Biedronki :)
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Lipca 2016, 17:59:33 czas Polski »
Fajne rzeczy, aż człowiek żałuję że już to ma.

Offline marcin6391

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Lipca 2016, 19:03:17 czas Polski »
Mam latarkę , jak w gazetce - ta z magnesem - polecam - dobrze świeci  :)

Offline jasiop

« Odpowiedź #3 dnia: 07 Lipca 2016, 19:18:54 czas Polski »
Mam latarkę , jak w gazetce - ta z magnesem - polecam - dobrze świeci  :)
Potwierdzam !!!
Jasio P - Rzeszów

Offline michal4823

« Odpowiedź #4 dnia: 07 Lipca 2016, 19:49:49 czas Polski »
Mam wkrętarkę sieciową, jestem z niej bardzo zadowolony. Od zakupy używana przez 6 dni w tygodniu. Jedna usterka jaka się pojawiła to przerwanie przewodu przy obudowie, ale to tylko i wyłącznie moja wina. Szkoda, że teraz jej nie ma bo na pewno kupiłbym następną.

Offline morosoph

« Odpowiedź #5 dnia: 08 Lipca 2016, 10:30:00 czas Polski »
strug nabyłem w poprzedniej edycji - osobiście odradzam, chyba że do bardzo zgrubnego strugania, sprawdźcie uważnie mocowanie noży - niby nic nowego, ale nie ma śmiechu
Wiertarkomłotek też miałem i po po godzinie padła blokada obrotowa wrzeciona - robotę zrobił i zwrot kasy :)
« Ostatnia zmiana: 08 Lipca 2016, 10:33:43 czas Polski wysłana przez morosoph »

Offline karol_g

« Odpowiedź #6 dnia: 08 Lipca 2016, 10:41:19 czas Polski »
Jeżeli o samo posiadanie struga (nie mówię tu o egzemplarzu z biedronki) to wg mnie jest przydatny. Na forum przeczytałem kiedyś że jest to często bezużyteczne urządzenie i szkoda na niego kasy. Ja nie posiadam strugarki i grubościówki, a to co robię to na razie drobne rzeczy i sprawdza się super. Udało mi sie nawet przy jego pomocy zrobić ościeżnicę z belek 15x8 cm do drzwi warsztatowych. Z przydatnych funkcji w strugu to wycięcia w stopie w kształcie V do fazowania (nie mam frezarki a czasem trzeba złagodzić ostre krawędzie) oraz jak największa głębokość wręgowania.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Sierpnia 2016, 23:33:15 czas Polski »
No to fajnie :)

kerry

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Sierpnia 2016, 07:22:39 czas Polski »
w lidlu nabył
A nie w cormaku? Na trzy twoje posty, dwa są reklamą...

mily68

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Sierpnia 2016, 09:10:56 czas Polski »
No nie chciałem być już taki złośliwy... ;D

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Grudnia 2016, 14:24:56 czas Polski »
Arku - fajnie, że masz własne przemyślenia na tyle tematów ale zapraszamy najpierw do działu "przedstaw się".

kerry

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Grudnia 2016, 14:57:52 czas Polski »
Użytkownik "arekmozer" pobił na razie rekord w ilości forów, na których się zarejestrował... Aż dziwne, że tak późno trafił na DiD :)

Offline marcin6391

« Odpowiedź #12 dnia: 21 Grudnia 2016, 19:10:02 czas Polski »
Kosmita...

Offline marius7

« Odpowiedź #13 dnia: 22 Grudnia 2016, 08:37:44 czas Polski »
Jakiś czas temu kupiłem wyrzynarkę w biedronce http://www.biedronka.pl/pl/product,id,11487,name,wyrzynarka-710-w Wszystko byłoby dobrze tylko strasznie brzeszczot ucieka na prawo, próbowałem na kilku brzeszczotach różnych firm i niestety bez zmian. W Wolnej chwili będę próbował wmontować ją do blatu i dorobić podparcie brzeszczotu może wtedy poprawi się jakość pracy. Ogólnie wygląda całkiem nieźle jest regulacja prędkości obrotowej ale nie działa na najniższych obrotach dopiero od 2 biegu poniżej buczy i coś jakby próbowała ruszać. Ale chyba większość tanich regulatorów tak działa. W zestawie dostajemy prowadnicę równoległą, brzeszczot do drewna, jest nawet możliwość podłączenia odkurzacza. Jak dla mnie całkiem przyjazne urządzenie poza drobnymi mankamentami i tym nieszczęsnym uciekającym brzeszczotem. Ale to może tylko w moim egzemplarzu coś jest nie tak, więc nie skreślam zupełnie tylko grzecznie ostrzegam.

Offline RobRob

« Odpowiedź #14 dnia: 22 Grudnia 2016, 13:02:11 czas Polski »
Jaka cena takie cięcie