Witam
W poprzednim wątku pokazana była ławka dwuosobowa, którą zrobilismy razem z bratem -
http://forum.domidrewno.pl/realizacje-widzow-domidrewno/lawka-dwuosobowa/Jak zapewne pamiętacie pojawiło sie sporo komentarzy na temat metod wykonania, naszych umiejetności itp. No więc od tamtego czasu troche czasu poswieciłem na ćwiczenie połaczeń czopowych, zaokrągleń krawędzi i paru innych elementów, które zastosowałem w obecnej realizacji.
Pozwalam sobie tutaj pisać w liczbie pojedynczej ponieważ studencka część naszego duetu pilnie pracuje nad dalszym kształceniem i przygotowaniem do uzyskania tytulu mgr.
Zdaje sobie sprawę z tego, ze dla wielu z was taka realizacja może sie wydać bardzo prosta, a juz zupełnie nie mam odwagi nawet porównywac się z rzeczami tworzonymi przez Jarka lub Amigorga. Ale dla mnie jest to postep, który bym chciał zaprezentować i w pewien sposób sie pochwalić. Oczywiscie jak zawsze zapraszam do komentarzy i uwag z waszej strony - to bedzie bardzoi pomocne w dalszych pracach.
Tak więc przechodząc do konkretów - ogólny zarys ławki jest bardzo podobny do pokazanego w poprzednim wątku. Materiał ten sam (modrzew). Do tej pory jednak staram sie unikać wkretow gdzie tylko jest to mozliwe. To co widać na zdjęciach jest połaczone na czopy kryte. Oczywiście na chwilę obecną są one włozone na sucho. Będa rozłączone do szlifowania i malowania. W chwili obecnej dodane sa już zaokraglenia krawędzi. Niestety nie mam odpowiedniego zdjecia - postaram się jak najszybciej wrzucić

Raz jeszcze zapraszam do komentarzy - konstruktywna krytyka jak najbardziej wskazana

Pozdrawiam
MarcinW