Nooo to mi się podoba, porządne połączenia, od takich rzeczy warto zacząć bo pracując dłutem i grzbietnicą nauczysz się drewna, obujesz z nim, poznajesz jak się zachowuje przy obróbce itd. Tradycyjne połączenia zawsze fajnie wyglądają przed montażem finalnym, zwłaszcza jak się ładnie ułoży jedno obok drugiego

Widzę, że DYMKA już hula na warsztacie;)
Jedyne co, to musisz w mojej opinii popracować nad wyglądem, estetyką, proporcjami Twoich mebli. Są dość ordynarne, ale w sumie tak po kawałkach nie ma też co oceniać. Pooglądaj sobie jakieś prospekty z meblami, katalogi czy nawet wybierz do IKEI (świetni projektanci, wszystko jest przemyślane, w kwestii estetyki oczywiście).
Co do zaokrąglania małym promieniem to w tak miękkim drewnie jak masz wystarczy klockiem z papierem 100 parę razy po krawędzi ładnie przejechać i nikt nawet się nie kapnie, że to ręcznie robione, tylko trzeba troszkę wprawy i cierpliwości. Niedługo wrzucę gotowy mój fotel i tam wszystkie krawędzie samemu papierem na klocku wyoblałem krawędzie. To akurat buk więc czasem to już cholery dostawałem

Myślę, że szybko osiągniesz wysoki poziom naszego rzemiosła.
A jeszcze coś, widzę, że pracujesz głównie w modrzewiu. Powalcz też z innymi gatunkami, żebyś miał porównanie.
Oby tak dalej do przodu.