Haha, ja ostatnio wybierałem drukarkę... Przeanalizowałem szybkość druku, wydajność, ceny tuszu... złapałem się na tym, że zacząłem patrzeć na ceny zamienników...
Po czym pojechalem w niedziele wieczorem do Tesco i wziąłem jedyną czarną, żeby mi pasowała do głośników na biurku

Stwierdziłem że na tyle niewiele drukuję, że wolę mieć estetykę biurka zachowaną niż przyoszczędzić te kilka(naście) złotych rocznie.
A jeśli szukasz sprzętu - zerknij na purepc.pl Tam co miesiąc aktualizują polecane zestawy komputerowe w różnych przedziałach cenowych.
Z rad praktycznych -
1. dysk SSD znakomicie przyspiesza codzienną pracę, naprawdę warto.
2. Nie warto oszczędzać na zasilaczu. Zdarzyło się w mojej rodzinie, że padnięty zasilacz uwalił dysk twardy.
Nie, absolutnie nie. Na forum jest za dużo informatyków - dasz im dział to będą bleblać o sprzęcie.
Jak to 'za dużo'? To jakaś segregacja się robi....
A tak na serio - Informatyka poszła do przodu. O ile na studiach byłem ze sprzętem na bieżąco, to teraz ..
się poddałem z gonitwą za nowinkami. Nie dam rady wszystkiego ogarnąć
.
I jeśli chodzi o hardware komputerowy - są portale/fora z taką specjalizacją i uważam że dadzą lepszy/szerszy pogląd niż dział na forum o drewnie