01 Maja 2026, 22:35:08 czas Polski

Autor Wątek: Zagłebiarka Parkside  (Przeczytany 42883 razy)

Offline fantomas40

Zagłebiarka Parkside
« dnia: 27 Lipca 2016, 14:43:27 czas Polski »
Witam
W czwartek 8 sierpnia w Lidlu mają być zagłębiarki w cenie 399 zeta, czy ktoś z kolegów ma taką i może się podzielić uwagami. Cena jest atrakcyjna
Poniżej wklejam foto zagłebiarki

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Zagłebiarka Parkside
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Lipca 2016, 14:47:53 czas Polski »
Chyba słabo znasz nasze forum, od kilku dni temat jest aktywny tu:  http://forum.domidrewno.pl/znalezione-w-sieci/elektronarzedzia-parkside/

Offline fantomas40

« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lipca 2016, 15:18:56 czas Polski »
Chyba słabo znasz nasze forum, od kilku dni temat jest aktywny tu:  http://forum.domidrewno.pl/znalezione-w-sieci/elektronarzedzia-parkside/
Dzięki za uwagę. Szukałem na forum alee
 gdzieś mi umknęło :'(. Pozdrawiam

Offline DMariusz

« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lipca 2016, 16:14:03 czas Polski »
Niemniej jednak, jak komuś zechce się napisać recenzję / opinię, to faktycznie w tym dziale będzie pasowało nawet lepiej niż w wątku 'Parkside' :D
Koledzy z zagranicy już posiadają... tylko jeszcze nie używali ;) może zdążą coś przeciąć do jutra ;)

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Lipca 2016, 16:50:43 czas Polski »
DMariusz - zaglebiarka ma byc 8 sierpnia. Jutro jed odkurzacz i wkretarka chyba.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Lipca 2016, 17:03:02 czas Polski »
Mam przed sobą gazetkę, pisze tak - od czwartku 04. 08 a nie od 08. 08.

Offline DMariusz

« Odpowiedź #6 dnia: 27 Lipca 2016, 17:13:37 czas Polski »
DMariusz - zaglebiarka ma byc 8 sierpnia. Jutro jed odkurzacz i wkretarka chyb
od 04.08... czwartki mi się pokiełbasiły, a to oznacza że do wyjazdu tydzień dłużej :(

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Lipca 2016, 14:07:07 czas Polski »
Tutaj trochę informacji i modyfikacji. Wygląda identycznie wiec pewnie to samo. Raczej się skuszę (jak się uda dorwać).

Offline fantomas40

« Odpowiedź #8 dnia: 28 Lipca 2016, 18:34:37 czas Polski »
Tutaj trochę informacji i modyfikacji. Wygląda identycznie wiec pewnie to samo. Raczej się skuszę (jak się uda dorwać).

U mnie są 3 Lidle to się chyba uda kupić

Offline jara

« Odpowiedź #9 dnia: 29 Lipca 2016, 12:50:03 czas Polski »
Porównując scheppach i parkside to na korzyść schepaach jest dostępność części zamiennych w tym szyny. Ciekawi mnie czy zagłębiarka lidlowska może pracować na innych szynach typu scheppach, bosch, makita, festool i czy zaciski innych producentów np festoola pasują do szyny parkside.

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Lipca 2016, 13:29:41 czas Polski »
Porównując wątki z zagranicznych forów internetowych, zaryzykuje stwierdzenie, że ta zagłębiarka jest sprzedawana jako Parkside, Scheppach, Grizzly, Woodstar, Shopfox, Matrix i pewnie jeszcze z 10 inych. Z szynami festoola nie dziala (woodwhisperer sprawdzal).  Zaciski festoola pasują do szyny (sprzedawanej pod marką Grizzly) Z resztą szyn - nie wiem, ale z filmów wynika, że różnią się jedynie kolorystyką. Co ciekawe, w część krajów, naprawy gwarancyjne, niezależnie od marki/miejsca zakupu, realizowane są przez Scheppach. Myślę więc, że dostępność cześci i akcesoriów będzie taka, jak jest dostępność ww. do Scheppacha.

Offline jacekmt10

« Odpowiedź #11 dnia: 29 Lipca 2016, 16:36:46 czas Polski »

Wygląda identycznie wiec pewnie to samo.

Raczej nie wyglądają identycznie.
Różnica, na pierwszy rzut oka, to blokada pozycji tarczy przy wymianie, kształt obudowy piły...

Offline piotrekamg

« Odpowiedź #12 dnia: 29 Lipca 2016, 18:32:26 czas Polski »
Fakt wygląda inaczej :-)

Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Lipca 2016, 18:35:27 czas Polski »
No fakt, wyglada inaczej. Ale róznica w obudowie to akurat nie problem. Wiekszość recenzji tej pilarki wskazuje, że otwory w obudowie są powodem niedostatecznego odciagania pyło więc akurat to różnica na plus. Bardziej zastanawia mnie brak klina na zdjęciu z lidla..

Offline jara

« Odpowiedź #14 dnia: 18 Sierpnia 2016, 09:10:10 czas Polski »
Hit parkside więc warto pociągnąć oddzielny wątek o tej zagłębiarce. Już chwilę używamy jej więc ponowie pytanie czy do tej zagłębiarki a dokładnie szyn pasują ściski makity lub festoola ? (wolałbym makity-tańsze i duże uchwyty ma)