Mim - spędziłeś nad tym dwa dni - to niedużo biorąc pod uwagę Twoje umiejętności i zaplecze sprzętowe.
Mam wrażenie (może mylne ale wybacz nie chce mi się sprawdzać) że to kolejna Twoja realizacja w której usiłujesz iść troszkę na skróty tłumacząc się brakiem sprzętu i umiejętności. Niestety, bez podstawowych elektronarzędzi i narzędzi ręcznych daleko się nie zajedzie. Rozumiem, że wszystko kosztuje a nie każdy na tyle zajmuje się stolarką żeby wszystkie zaoszczędzone fundusze pakować w sprzęt ale jak napisałem bez tych podstawowych jest baaardzo trudno i łatwo się zniechęcić.
Kolejna sprawa to umiejętności które na początku są w zasadzie żadne. Każdy popełniał, popełnia i będzie popełniał błędy (mniejsze lub większe). Nie zawsze się tym chwalimy, wiadomo. Ważne żeby wyciągać wnioski na przyszłość.
Forum jest po to aby sobie pomagać (chociażby poradą czy dobrym słowem). Jak zapewne zauważyłeś nie ma tu złośliwej krytyki tylko rzeczowe, konstruktywne opinie. Jest też kilku prawdziwych, rzetelnych fachowców (takich jak np. TomekZ) których rady naprawdę warto wcielać w życie. Ci ludzie wiedzą co mówią na podstawie chociażby swojego wieloletniego doświadczenia i olbrzymiej wiedzy której amatorowi z nikłym dorobkiem po prostu brakuje.
Ty chyba chcesz żeby było szybko i tanio. To Ci się może nie udać.
Oszacujmy pracochłonność takiego wzmocnienia. Nie wiem, gdzie kupić kołki o końcówce kwadratowej.
1) kupić 12 kołków 1x6 cm
2) wywiercić 12 otworów fi 1 cm o głębokości 6,5 cm
3) wydłutować "kwadraturę koła" - 12 sztuk
4) wykonać 12 zaślepek 1x1x0,5 cm
5) wkleić zaślepki
6) szpachlowanie, szlifowanie
I to jest takie trudne?
Planujesz przy tym kołkowaniu narobić takich zniszczeń żeby trzeba było je szpachlować?
To może faktycznie odżałuj kasę na te kątowniki...
Mnie stolarstwo uczy dokładności i cierpliwości; tego, że nie należy się zanadto spieszyć oraz planowania i przemyślenia kolejnych działań kilkakrotnie (z racji tego, że jestem amatorem i wielu rzeczy po prostu nie ogarniam z braku doświadczenia lub wystarczającej wiedzy). Pobyt na forum zaś tego, że warto słuchać rad kolegów i podpatrywać innych. To też nauka.
Jakim klejem kleiłeś?