14 Czerwca 2026, 00:50:20 czas Polski

Autor Wątek: prośba o poradę§  (Przeczytany 6034 razy)

Offline theli

prośba o poradę§
« dnia: 27 Sierpnia 2016, 20:57:17 czas Polski »
hej,
mam problem i prośbę…padł mi festool…pierwszy raz w życiu…”szczęśliwie” na gwarancji…w sumie to dziwnie bo po 2 miesiącach, chyba jakaś dziwna wada. proszę o poradę bo nie wiem gdzie pisać czy dzwonić - sklep? jakiś serwis?. jest weekend i sklep internetowy, gdzie kupilem nie dziala…niby mam te certyfikaty co zawsze ale może macie jakieś doświadczenie jak to załatwić/gdzie pisać/dzwonić, aby jak najszybciej mieć sprzęt w domu? jestem w trakcie robienia łóżka piętrowego dzieciom (a dzieci nie wybaczają) i to jest akurat moment, gdzie najbardziej potrzebuje tej wyrzynarki…bo nie wspomniałem chodzi o ps 300…proszę o info czy czekać na poniedziałek i dzwinić do sklepu, czy w ogole to mam gdzieś do festoola dzwonic? jestem w takim szoku, że aż mi troche skrzydła podcięło….bo festool, karcher i dyson to dla mnie marki u których nawet nie sprawdzam co z serwisem…jestem z wrocławia jakby to miało znaczenie.

przemek77

• Gość
Odp: prośba o poradę§
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Sierpnia 2016, 21:02:23 czas Polski »
Proponuję W poniedziałek zadzwonić bezpośrednio do festoola. Jeden centralny serwis znajduję się w Warszawie i tam są odsyłane wszystkie narzędzia. Jeśli odeślesz do sklepu , to tylko stracisz więcej czasu , bo sklep i tak odeślę do stolicy.

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Sierpnia 2016, 21:10:58 czas Polski »
Wejdź na neta wklep festool serwis i wyskoczy . Ostatnio oddawałem maszynę do serwisu , dlatego jestem taki mądry  ;D.

Offline theli

« Odpowiedź #3 dnia: 27 Sierpnia 2016, 21:14:20 czas Polski »
dzięki,
a ten nr to który? z certyfikatu/strony/instrukcji? przepraszam za glupie pytanie ale jestem w takim szoku, że chce działający sprzęt „zaraz’ ;) w ogóle jestem pierwszy, któremu zaszwankował festool? bo tak szukam i nie widzę by ktoś miał problem…a może jakiś nr tel z tej aplikacji na tel od festoola…bo tam w sumie zarejestrowałem produkt?

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Sierpnia 2016, 21:20:37 czas Polski »
Dzwoń pod obojętnie jaki , to jest normalna firma , w razie czego pokierują Cię połączą Cię z odpowiednim działem . JA swoje domino miałem po 5 dniach . Wszystko odbywa się poprzez firmę kurierską .

Offline DMariusz

« Odpowiedź #5 dnia: 27 Sierpnia 2016, 23:15:58 czas Polski »
Jak potrzebujesz coś na zastępstwo, to ja mojej wyrzynarki z rok nie używałem i jeszcze przynajmniej miesiąc nie będę. Pożyczę gratisowo bez problemów.
To zwykła marketówka, więc szału nie ma, ale kiedyś sporo paneli nią pociąłem (wiem, nie służy do cięć prostoliniowych) i działa bez zająknięcia :D

Pamiętam z 'przedstaw się', że bywasz w moich okolicach, więc jakby co po prostu się odezwij.

Offline robson

« Odpowiedź #6 dnia: 28 Sierpnia 2016, 09:17:38 czas Polski »
Nię przesadzaj z tym nie psującym się sprzętem ,
masz tu adres nowej siedziby serwisu  https://www.festool.pl/Serwis/Pages/Punkt_Serwisowy.aspx

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Sierpnia 2016, 14:43:31 czas Polski »
Ciekawe , mi podali info o serwisie centralnym w Wawie .

Offline robson

« Odpowiedź #8 dnia: 28 Sierpnia 2016, 20:57:59 czas Polski »
Bo tak na niego mówią :)
jest to na granicy miasta 

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Sierpnia 2016, 21:02:03 czas Polski »
To wszystko wyjaśnia :  W stolicy - lepiej brzmi  ;D

Offline theli

« Odpowiedź #10 dnia: 29 Sierpnia 2016, 08:39:21 czas Polski »
Jak potrzebujesz coś na zastępstwo, to ja mojej wyrzynarki z rok nie używałem
Dziekuję za taką otwartą propozycję! szczerze nie spodziewałem się, że tak wprost do ludzi wyciągacie ręce. W sumie to około miesiąc temu oddałem szwagrowi moją marketową, starą. One niestety nie są w stanie pod kątem prostym przeciąć 10 cm grubości kantówki wzdłuż (nie mają tego plastiku na odpryski i jak próbowałem tym długim carvexem to wychodziły jakieś dziwne figury ;) tu by się przydała taśmowa ale jeszcze zbieram. Póki co powalczę ręcznie piłą japońska. Dzięki za pomoc wszystkim. Dam znać jaki będzie finał.
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2016, 08:41:18 czas Polski wysłana przez theli »

Offline theli

« Odpowiedź #11 dnia: 29 Sierpnia 2016, 08:47:59 czas Polski »
Nię przesadzaj z tym nie psującym się sprzętem ,
Mieliście jakieś problemy z ich sprzętem? Jedna osobą informowała o dominie, a tak to raczej cisza...szczególnie, że moja robiła kilka cięć na tydzień z oddciągiem...mam ją od czerwca

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Sierpnia 2016, 08:57:54 czas Polski »
Mialem tylko klopot  ze szczotkami w zaglebiarce no sie po 10 latach wywarły.
Drugi kłopot to z frezarką, ale to na własne życzenie.
Myślę że miałeś pecha i trafiłeś na rzadki wadliwy produkt.
Zapewne ci wymienią ją  na nową.
Bądź dobrej myśli i nie panikuj.
Pozdrawiam

Offline theli

« Odpowiedź #13 dnia: 29 Sierpnia 2016, 13:06:33 czas Polski »
Okazało się, że nie ma sensu dzwonić. Cała procedura jest opisana na stronie i nawet do tego zachecał Pan przez telefon. Również nr dla kuriera, aby opłata transportu była pokryta przez odbiorcę, jest podany na stronie.

Offline Benek

« Odpowiedź #14 dnia: 29 Sierpnia 2016, 13:30:27 czas Polski »
Mialem tylko klopot  ze szczotkami w zaglebiarce no sie po 10 latach wywarły.

Szczotki to najmniejszy i najczęstszy problem w naprawie sprzętu po gwarancji.
Jesion, nadaje koloru wnętrzu.