Hej
Chciałem się przywitać na Forum DiD.
Mam na imię Sylwek i mieszkam w Gdańsku. Od roku poważnie interesuję się stolarstwem tradycyjnym - czyli z użyciem głównie narzędzi ręcznych. Mam kilka powodów osobistych by je używać. Ale praca z nimi daje dużo satysfakcji i doświadczeń których brak podczas pracy z prądem.
Swoją stolarnię ciągle buduję w swoim garażu. Na razie skupiam się na ogarnięciu garażu i zrobienia super miejsca pracy - budowa strugnicy i miejsca na narzędzia.
Przy okazji budowy strugnicy, zacząłem też dzielić się swoimi doświadczeniami i pasją na FB i blogu. Tutaj też jednak sporo do nauki.
DiD znam od 2 lat, i ciągle uważam za główne źródło dla polskich fanów czy hobbystów stolarstwa. Chociaż w ostatnim czasie sporo recenzji maszyn itp a mało technik i projektów "dla ludu"

Mam nadzieje, że Jarek się mnie przez to nie wyrzuci.
Ciągle dokupuje narzędzia których mi brakuje do wykonania poszczególnych projektów. Stawiam raczej na nowe narzędzia, które posłużą latami. Wolę kupić lepsze narzędzie rzadziej niż bubel co rok (kilka razy się sparzyłem).
Mam nadzieję, że moje projekty będą się podobały a może podzielę się też spostrzeżeniami na temat kilku narzędzi których używam.
Pozdrawiam