Pochwalę się

Kupiłem i dziś odebrałem swoją piłę.
Postaram się kiedyś ją opisać dokładnie, ale póki co na szybko napiszę swoje pierwsze spostrzeżenia.
Po wyjęciu z pudełka tarcza bardzo nie równoległa do rowków w blacie, na szczęście da się to ustawić. Cały agregat jest od spodu mocowany do blatu, na śrubach mocujących można regulować równoległość piły do blatu. Culaga też ma możliwość regulacji. Nie ma problemu z uzyskaniem kąta 90' piły do blatu, spokojnie można nawet więcej niż 90' złapać. Niestety regulacja ograniczników mocno upierdliwa i nie przemyślana. Z przodu jest śrubka, z tyłu mimośród z gwintem. Większość rzeczy można w pile regulować lub przesuwać na mocowaniach, niestety większość tego wymaga aby było równo/równolegle/prostopadle. Piła jest tylko złożona, wymaga sporo pracy i cierpliwości aby ją skalibrować. Blat równy, piła dość stabilna. Silnik jak już zostało napisane dość głośny i bez soft startu. Przykładnica kątowa praktycznie bezużyteczna ale to już też było napisane. W moim egzemplarzu dodatkowo była źle złożona klapa która jest pod piłą i zmienia razem z nią kąt tak aby lepiej łapać wióry.
To tak na szybko moje spostrzeżenia. Nasuwa mi się jedna konkluzja, że nie jest to piła dla osób które chcą mieć produkt gotowy do pracy po wyjęciu z pudełka. Po obejrzeniu jej budowy mam parę pomysłów na jej usprawnienia, pewnie stopniowo będę je starał się wdrażać.