14 Lipca 2026, 15:08:30 czas Polski

Autor Wątek: Szlifierka do renowacji podłogi  (Przeczytany 14100 razy)

Offline Argos

Odp: Szlifierka do renowacji podłogi
« Odpowiedź #30 dnia: 05 Października 2016, 19:22:53 czas Polski »
Tylko że właśnie wszystkie prezentacje (przynajmniej dla Starmixa) wychwalają system samo oczyszczania filtrów.

zresztą w niektórych modelach odkurzaczy festoola jest podobna funkcja, czyżby w praktyce ona się nie sprawdzała??

« Ostatnia zmiana: 05 Października 2016, 19:26:48 czas Polski wysłana przez Argos »

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 05 Października 2016, 19:55:44 czas Polski »
W reklamie wszystko jest idealne. Jednym z moich odkurzaczy jest festool ctl 26ac z samoczyszczącym filtrem . Ta funkcja  działa w parze z workiem.  Przy tak zapieprzonym filtrze żaden  odkurzacz nie będzie miał siły ciągu . Jeden i drugi filmik pokazuję zasadę oczyszczania się filtra , a nie pracę odkurzacza przy takim obciążeniu. Niech nakręcą  filmik , jak dany odkurzacz zbiera urobek przy znikomym albo żadnym ciągu powietrza. I nie ważne czy będzie to festool , starmix , czy bosch , każdy odkurzacz ma tą samą zasadę działania .

Offline Morświn

« Odpowiedź #32 dnia: 05 Października 2016, 19:56:33 czas Polski »
W starmixie fajnie to działa w festoolu ja trzepie ręcznie ta dzignią co do tego jest w  CT 33 E dokładnie

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 05 Października 2016, 19:59:31 czas Polski »
W nowym jest automat , w którym ustawiasz częstotliwość uderzeń  lub pokrętłem w prawo trzepiesz sam  ;D

Offline Jake28

« Odpowiedź #34 dnia: 05 Października 2016, 20:11:35 czas Polski »
Kolego zamiast kupować rotexy gexy czy czołgi kup sobie cykliniarke za ok 2500 idzie wyrwać  skorpiona (pomarańczowego koloru maszynka) całkiem przyzwoita maszynka ma wałek rozprężny bardzo nie pyli. Kiedyś na takiej pracowałem najważniejsze by wałek nie miał bicia

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 05 Października 2016, 20:13:06 czas Polski »
A ile od ściany zostanie mu szlifowania ręcznego po użyciu cykliniarki ?

Offline Jake28

« Odpowiedź #36 dnia: 05 Października 2016, 20:17:50 czas Polski »
Jesli nic nie ma na ścianie to ok 5 6 cm zostaje wiec albo kostka ręcznie albo jaka tania mimo

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 05 Października 2016, 20:28:17 czas Polski »
Tylko ,że kupując w miarę dobrej klasy szlifierkę , pozostanie mu sprzęt do kolejnych zleceń , natomiast cykliniarką nie przeszlifuję sobie np.  klejonki  ;)

Offline Jake28

« Odpowiedź #38 dnia: 05 Października 2016, 20:43:43 czas Polski »
Ale po skończeniu może ja sprzedać albo tak jak było w moim przypadku zając sie renowacja i zarabiać na tym

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 05 Października 2016, 20:45:05 czas Polski »
Wszystkie opcje są dobre . A decyzję podejmie Argos ;)

Offline Jake28

« Odpowiedź #40 dnia: 05 Października 2016, 20:52:59 czas Polski »
Dokładnie dodam tylko ze cyklinowanie czołgiem mam za sobą i szkoda zdrowia

Offline Morświn

« Odpowiedź #41 dnia: 05 Października 2016, 21:52:11 czas Polski »
Tylko że najsensowniejszym wybórem jest Hummel bo to działa jak powinno a jak kolega chce na prawdę później używać to Rotex plus odkurzacz, tyle że do tego wypozyczyl bym cykliniarke a resztę zrobił Rotexem

Offline Argos

« Odpowiedź #42 dnia: 05 Października 2016, 21:57:32 czas Polski »
@Jake28
Myślałem już o zakupie cykliniarki i nawet rozpatrywałem Scorpiona o którym piszesz  - tylko że nie wiem gdzie szukać tego typu narzędzi - tj w miarę pewnego źródła.
To trochę jak z narzędziami z wyższej półki mam wrażenie że na sprzedaż idą  takie których dni są policzone lub po licznych naprawach.
A nie znam się niestety na tyle żeby wiedzieć na co zwrócić uwagę . Może ktoś powie że to jak z kupnem auta ale w tym zakresie chodźby internet jest bogaty w uwagi użytkowników, a  blogów lub forów o cykliniarkach nie widziałem.

Dlatego też założyłem ten wątek aby uzyskać opinie i uwagi osób które próbowały to zrobić w trochę inny sposób.

Offline Morświn

« Odpowiedź #43 dnia: 05 Października 2016, 22:06:13 czas Polski »
Nieraz ktoś się pozbywa sprzętu bo mu biznes nie wypalił albo kupił coś lepszego... wiele jest możliwości nie zawsze sprzęt to strup ale uważać trzeba.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #44 dnia: 05 Października 2016, 22:22:42 czas Polski »
Ja cykliniarkę wypożyczam z wypożyczalni.
Kiedyś trafiła mi się nowa.
Powiem jedno.
Bajka.
Nowy sprzęt to nowy, a z używanym to loteria.