Witajcie
W odpowiedzi na pytania donoszę (hmm może do złe określenie), bardziej uprzejmie odpowiadam

- mieszkam w malowniczej miejscowości Filipów. Jest to mieścina niedaleko Suwałk (czyli jak to mówią tam gdzie zimą biegają białe niedźwiedzie - ale to nie prawda, latem też je można spotkać

). A jak ktoś dalej nie będzie wiedział gdzie to jest to wystarczy obejrzeć prognozę pogody, Suwałki zawsze są wymieniana

:D:D:D
- czym się zajmuje. A to spektrum jest bardzo szerokie;) Od prowadzenie małego gospodarstwa rolnego po modelowanie 3D oraz druk 3D. Zamieścił bym link do stronki żeby to bardziej zobrazować ale to raczej zostanie potraktowane jako reklama a tego bym nie chciał;)
Co do "stolarstwa" w moim wykonaniu. Zwykłe hobby i amatorka. Robię z czego mam i czym mam

Ale mogę sie pochwalić iż w tym roku udało mi się zrobić piaskownice dla mojej kochanej Oli, oraz budę dla Bruna. A teraz zachciało mi się zrobić jeszcze takie drzwi proste. No ale apetyt rośnie w miarę jedzenia i postanowiłem zapytać się w jaki sposób mógłbym sobie ułatwić pracę z heblarką;)
A i jeszcze jedna sprawa, jak się deskę hebluje to należy ja tak ułożyć aby przesuwać ją z "wiatrem", czyli ułożeniem prawidłowym słojów w drewnie, czy mam racje? I to jest dla mnie zawsze zagadka prawdę mówiąc...