Myślę, że należy zadać sobie kilka podstawowych pytań, np: czy szafa będzie w korytarzu, pokoju dziennym a może w sypialni i co będziemy w niej przechowywać? Czy będzie to jedyna taka szafa czy mamy już podobną? Kolejna sprawa to przegląd naszej garderoby. Trzeba się zastanowić jakie rzeczy nosimy i ile ich jest, czy są one wyłącznie krótkie, typu koszula, czy może długie jak sukienki czy płaszcz. Są osoby które nawet t-shirt'y trzymają na wieszaku. Odpowiadając na to pytanie wiemy już ile potrzeba nam drążków stałych, a może pantografów? Należy również pomyśleć nad tym co jeszcze chcemy trzymać w szafie, może odkurzacz i wtedy potrzebny byłby wieszak do rury a może deskę do prasowania? Może będziemy tam trzymać bieliznę i potrzeba nam szuflad? Na samym dole szafy proponuję wstawić właśnie szuflady (nie koniecznie na bieliznę

) zwykłe bądź MD np: z Nometu. Według mnie półki na samym dole to zły pomysł, utrudniają dostęp do przechowywanych rzeczy a im głębsza szafa tym gorzej, a tak kucasz sobie, pociągasz za szufladkę i wszystko na wierzchu. Można też zastanowić się nad wąską i wysoką półką lub nie dzielić "pawlacza" żeby było miejsce na narty, może drabinę?
Co do sytemu, zależy jaki mamy budżet:) a tak na poważnie myślę że z tych które wymieniłeś, będziesz Pan zadowolony.