07 Maja 2026, 11:13:41 czas Polski

Autor Wątek: szafa z drzwiami przesuwnymi  (Przeczytany 3778 razy)

MChObi

• Gość
Odp: szafa z drzwiami przesuwnymi
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Listopada 2016, 12:59:58 czas Polski »
Ja bym proponował najleniwsze rozwiązanie. Idź do Ikea ,BRW czy jakiegokolwiek innego sklepu przyjrzyj się układowi półek i wieszaków porównaj to z twoimi potrzebami i zmień co pasuje Tobie najbardziej . Ciężko podać wymiary i wstępny szkic nie wiedząc co zamierzasz w niej trzymać ( np ludzkie zwłoki potrzebują dobrego chłodzenia i nie mogą stać przy grzejniku :P ) .
Co do zdjęcia W32darWin ja bym dał drążki o jeden poziom wyżej a na sam dół półkę/ wnękę .
Pamiętaj też że lepiej zrobić jakąś część na ubrania częściej używane a część szafy a la schowek z którego będziesz korzystał tylko co jakiś czas np ubrania letnie / zimowe , stare śpiwory koce a resztę na rzeczy codziennego użytku bluzy ,spodnie , podkoszulki , pejcze itp.
Dodatkowo pomyśl o oświetleniu w  środku w IKEA są za grosze lampi zasilane bateriami ( chyba AA albo AAA ) z czujnikiem ruchu do szaf .
Do póki nie zobaczysz czegoś na żywo ciężko będzie oszacować jaki rozkład półek jest dla Ciebie najlepszy .

arecki1338

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Listopada 2016, 13:00:18 czas Polski »
Dlatego, mysle ze 82 cm na jedna przegrode to max. Bo tyle mniej wiecej wyjdzie szerokosc drzwi wraz z okuciami. Chyba ze sie mysle, to mnie poprawcie.

Offline W32darWin

« Odpowiedź #17 dnia: 01 Listopada 2016, 13:08:32 czas Polski »
U mnie było wszystko dopasowane pod ubrania jakie będą trzymane w szafie. Póki co wszystko pasi :)

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Offline L4

« Odpowiedź #18 dnia: 01 Listopada 2016, 13:14:46 czas Polski »
Dlatego, mysle ze 82 cm na jedna przegrode to max. Bo tyle mniej wiecej wyjdzie szerokosc drzwi wraz z okuciami. Chyba ze sie mysle, to mnie poprawcie.

Tylko 82 czy połówki też? Ja bym zrobił 80-40-40-80. Równouprawnienie w w podziale z żoną będzie a i łatwiej przeznaczyć te 40 np na długie rzeczy zamiast kombinować z wewnętrznym podziałem 80tki.

arecki1338

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Listopada 2016, 15:20:24 czas Polski »
Połówki jak najbardziej będą,  mówiąc 82 cm,  miałem na myśli szerokość samych drzwi, a podział oczywiście dostosowany do nich, żeby nie było sytuacji,  że nie mogę  otworzyć szuflady, bo drzwi stanęły na drodze.

Offline Sebastian Germak

« Odpowiedź #20 dnia: 02 Listopada 2016, 16:28:57 czas Polski »
Jako że cały dzień siedzę przy projektach, proszę Cię bardzo...
Dwa regały szerokie na 750mm z dwoma szufladami na metabox, środek można według swojego uznania...

arecki1338

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 02 Listopada 2016, 16:56:28 czas Polski »
Sebastian,  dziękuję bardzo za czas który poswieciles, projekt super, a i otoczenie nie brzydkie ;)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #22 dnia: 02 Listopada 2016, 18:06:43 czas Polski »
Straszny projekt  :o
Skupić się nie można ::) :P
 ;D ;)