13 Czerwca 2026, 10:25:09 czas Polski

Autor Wątek: EINHELL. Model: TH-TS 1525 U  (Przeczytany 7979 razy)

Offline marcin_n

EINHELL. Model: TH-TS 1525 U
« dnia: 05 Listopada 2016, 17:07:55 czas Polski »
Witam. 
Jeśli coś dubluje sorry.
Chcę zakupić coś na początek do swojego warsztaru/garażu.
Póki co do nauki i testów. 
Do cięcia płyt i raczej cienkiego drewna.
Ceny oscylują w granicach ok 600 zł .
Czy to dobry wybór lub co zaproponujecie w podobnej cenie.
Dziękuję za sugestie.   

Offline Sebastian.P

Odp: EINHELL. Model: TH-TS 1525 U
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Listopada 2016, 18:13:30 czas Polski »
Einhella ktoś kupił ostatnio, jest na forum gdzieś opis i z tego co pamiętam trafił mu się nie za ciekawy. W tej cenie sprawdź mcallistera opisywałem go jakiś czas temu lub scheppach jeszcze w tych pieniądzach.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Listopada 2016, 23:20:31 czas Polski »
Einhell to podobnie jak Silverline straszne badziewie. Jeśli w momencie zakupu wszystko jest ok to już zakrawa na cud ;) Nigdy nie wiadomo kiedy się rozleci (a w przypadku tej firmy może to nastąpić szybciej niż u innych chinoli). Generalnie sprzęt dla kogoś kto używa raz na rok.

Offline marcin_n

« Odpowiedź #3 dnia: 06 Listopada 2016, 09:42:17 czas Polski »
No to panowie wbili mi klina. bo w takiej cenie to nic innego nie idzie kupić. 
Mam wkrętarke tej firmy i większych problemów z nią nie miałem.
Ale jak to z rzeczami państwa środka różnie bywa.
W końcu gwarancja jest gdyby coś.
Ewentualnie coś w granicach 800-1000zl. ? Gdyby warto było dołożyć. 

Offline morosoph

« Odpowiedź #4 dnia: 06 Listopada 2016, 09:48:33 czas Polski »
Ryobi bije na głowę jakością i chyba dość ciekawy kompromis jakość/cena, była opisywana, jest filmik Pragmatycznego na yt. Mając twój budżet chyba bym się nie zastanawiał.

Offline marcin_n

« Odpowiedź #5 dnia: 06 Listopada 2016, 09:55:51 czas Polski »
Nie licząc falstartu z wysuwaniem piły i culagą mało równoległą do piły i chyba lewą skalą to ok.  ☺ śledzę kanał 🙂
Chyba jednak jeszcze usiąde i zrobię ponowne rozeznanie rynku. Bo nie chciałbym za pół roku kupować kolejnej.

Offline marcin_n

« Odpowiedź #6 dnia: 06 Listopada 2016, 10:30:43 czas Polski »
Nie licząc falstartu z wysuwaniem piły i culagą mało równoległą do piły i chyba lewą skalą to ok.  ☺ śledzę kanał 🙂
Chyba jednak jeszcze usiądę i zrobię ponowne rozeznanie rynku. Bo nie chciałbym za pół roku kupować kolejnej.

Taka była by dobrym rozwiązaniem?
Pilarka stołowa Ryobi RTS1800S-G

mily68

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Listopada 2016, 21:48:53 czas Polski »
Moim zdaniem tak :)

Offline telengi

« Odpowiedź #8 dnia: 06 Listopada 2016, 22:15:08 czas Polski »
Einhell to podobnie jak Silverline straszne badziewie. Jeśli w momencie zakupu wszystko jest ok to już zakrawa na cud ;) Nigdy nie wiadomo kiedy się rozleci (a w przypadku tej firmy może to nastąpić szybciej niż u innych chinoli). Generalnie sprzęt dla kogoś kto używa raz na rok.

Może się mylę, ale od jakiegoś czasu jedyne posty jakie czytam Twojego autorstwa to Einhall=Silverline=Gówno... :P

Offline marcin_n

« Odpowiedź #9 dnia: 06 Listopada 2016, 22:29:29 czas Polski »
Nie wiem. Einhella mnóstwo na yt i w renenzjach jeśli chodzi o piły. Zazwyczaj dobrze mówią o nim. Za tą cenę co Ryobi miałbym formatowke i kapowke.
Więc Panowie jakieś ustalenia bo w tym lub przyszłym coś będę kupować. 
Póki co stawiam na Ryobi.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Listopada 2016, 23:28:38 czas Polski »
Telengi - nie moja wina, że czytasz tylko te moje posty dotyczące Einhell'a i Silverline'a a nie czytasz tych dotyczących innych wątków :(
Moje wybitnie (delikatnie mówiąc) negatywne zdanie bierze się z bardzo niemiłych doświadczeń z tymi markami (poparte równie niemiłymi doświadczeniami moich znajomych). Ukośnica, szlifierka kątowa, wiertarka "udarowa", spawarka, wkrętarki Einhell'a - albo niedoróbki/błędy konstrukcyjne albo awarie tuż po okresie gwarancyjnym (do tego zawsze w trakcie kiedy narzędzia były najbardziej potrzebne). Z moich doświadczeń wynika, że są to sprzęty mocno niepewne w użytkowaniu, niekiedy wręcz źle zaprojektowane (np. ukośnica bez posuwu która fabrycznie ma takie luzy, że po opuszczeniu tarczy można nią machać na boki po kilka milimetrów w każdą stronę - udało mi się to częściowo skorygować wciskając tu i ówdzie klocki drewniane).
Kolega zapytał czy Einhell to dobry wybór. Odpowiadam, że moim zdaniem to gówno na które szkoda pieniędzy i zdania nie zmienię, bo już nigdy nie kupię nic tej firmy (podobnie jak i Silverline'a).

Offline marcin_n

« Odpowiedź #11 dnia: 07 Listopada 2016, 06:57:58 czas Polski »
No coś w tym jest.  Bo moją wkrętarke einhell na gwarancji oddawałem. Blokowaly się szczotki i nie dało się pracować. 
Po naprawie niby ok. Ale niepewna praca nią. 

Offline laser60

« Odpowiedź #12 dnia: 09 Listopada 2016, 13:17:59 czas Polski »
siemka! ja kupiłem krajzege Zippera http://www.kma-maszyny.pl/katalog-produktow/pila-tarczowa-stolowa-krajzega-do-drewna-zipper-zi-tks315.html. jak za te kase to sprawuje się nieźle i używam do podobnych celów jak marcin_n, do cienkich elementów. Akurat EINHELL to faktycznie marka która spada wogóle i spada na jakości. ale po co to robią?.... kilka sprzętów od EINHELLA miałem i każdy dawałem na reklamacj e i albo przeżył allbo nie. nie wspominajac o aroganckim podejściu ich serwisu...

Klo

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Listopada 2016, 19:50:40 czas Polski »
A Zipperka była w zestawie? ;D

Offline marcin_n

« Odpowiedź #14 dnia: 10 Listopada 2016, 06:05:53 czas Polski »
Podarowalem sobie tego einhell'a.
Po przeczytaniu wielu opinii zdecydowałem się na  RYOBI RTS1800.
Sprzęt zamówiony.
Czekam na dostawę  😊